Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

18/03/2010 Rovana Plumb – Rovana Plumb, in Delegatia la nivel inalt care lanseaza campania pentru „slujbe verzi”

Eurodeputata PSD Rovana Plumb face parte din Delegatia la nivel inalt a socialistilor si democratilor europeni (S&D) care va participa, in perioada 18-20 martie, in Extremadura (Spania), la un seminar cu prilejul caruia aceasta familie politica va lansa o campanie pentru "slujbe verzi". Extremadura este prima regiune din Europa care ia parte la un proiect international promovand slujbele care respecta mediul; proiectul se numeste "Schimbari climatice, ocuparea fortei de munca si dezvoltare locala".

"Slujbele verzi sunt viitorul. Trebuie sa folosim actuala criza economica ca o oportunitate de a ne regandi modelul de dezvoltare economica, armonizandu-l cu cerinta unei economii mai ecologice, cu emisii scazute de carbon. Slujbele verzi indeplinesc un dublu deziderat: combat somajul si ne ajuta sa investim intr-un viitor mai curat pentru noi toti. In consecinta, o ‘crestere economica verde’, este o prioritate strategica pentru familia noastra politica", a declarat Rovana Plumb, membra a Comisiei de afaceri sociale si ocuparea fortei de munca a PE (EMPL) dar si a celei pentru mediu (ENVI).

Din Delegatia la nivel inalt a S&D fac parte Presedintele Partidului Socialistilor Europeni, Poul Nyrup Rasmussen, presedinta EMPL, Pervenche Berès, si Alejandro Cercas, coordonatorul S&D in materie de afaceri sociale. Eurodeputatii S&D vor vizita si fermele "Del Valle del Jerte" (Valdastillas), unde se dezvolta un model sustenabil de agricultura, respectiv parcul solar din "Majada del Tiétar". La seminar participa si ministrul regional pentru ocuparea fortei de munca si egalitate, Pilar Lucio Carrasco, alaturi de alti oficiali in plan local si regional.

spot_img

Ultimele știri