Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

2 la suta din impozitul pe venit pentru combaterea efectelor schimbarilor climatice

Orice cetatean care realizeaza venituri in Romania poate sustine actiunile de prevenire si combatere a efectelor schimbarilor climatice prin redirectionarea a 2 la suta din impozitul pe venit catre organizatia non-profit World Wide Fund for Nature (WWF), pentru Programul Dunare-Carpati Romania.

WWF aminteste ca data limita pana la care contribuabilii pot decide sa redirectioneze 2 la suta din impozitul pe venit este 15 mai, iar procedura consta in completarea unui formular tipizat si transmiterea acestuia prin posta, catre Administratia Financiara din localitatea de domiciliu.

Activitatile de strangere de fonduri si informare privind prevederea 2 la suta fac parte dintr-o campanie mai ampla de constientizare si educare a publicului cu privire la cauzele schimbarilor climatice si modul in care acestea afecteaza viata fiecaruia dintre noi, implementata de WWF in Romania pe parcursul acestui an.

Lansata cu ocazia "Orei Pamantului", campania "Nu ignora pericolul schimbarilor climatice!" isi propune sa ofere informatii accesibile despre impactul schimbarilor climatice in Romania, sa arate modul in care fiecare persoana se poate implica si poate ajuta, prin actiuni simple, la prevenirea si diminuarea efectelor schimbarii climei, si sa educe publicul in vederea formarii unui comportament prietenos cu mediul.

WWF considera ca, in prezent, schimbarile climatice sunt cea mai mare amenintare la adresa umanitatii. In trecut, clima pe glob a suferit schimbari din cauza fenomenelor naturale din atmosfera, insa acum schimbarile dramatice din ultimii ani sunt, in mare masura, rezultatul cresterii emisiilor de dioxid de carbon (CO2) in atmosfera, ca urmare a activitatilor umane.

Datele furnizate de World Resources Institute, unul dintre cei mai cunoscuti lideri de opinie institutionali in materie de mediu si schimbari climatice, arata ca, in ultimii 200 de ani, activitatile umane au condus la emiterea in atmosfera a 2,3 trilioane tone de CO2. Jumatate din aceasta cantitate a fost emisa in ultimii 30 de ani, cu un maxim absolut atins in 2004, cand au fost emise in atmosfera mai mult de 28 miliarde tone CO2. In fiecare an, la nivel mondial sunt emise in atmosfera aproximativ 25 de miliarde de tone de CO2, insemnand o medie de 800 de tone pe secunda.

Infiintata in anul 1961, WWF este cea mai importanta organizatie internationala care deruleaza proiecte pentru conservarea naturii, in peste 100 de tari. WWF Programul Dunare-Carpati Romania urmareste conservarea mediului natural si a proceselor ecologice in Romania si in regiunea Dunare-Carpati, initiind, deruland si sprijinind proiecte pentru pastrarea diversitatii biologice, a speciilor salbatice si ecosistemelor naturale.

spot_img

Ultimele știri