Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

20/10/2009 Rovana Plumb – Rovana Plumb pledeaza pentru politici de adaptare la schimbarile climatice si pentru un pact „verde”

Eurodeputata PSD Rovana Plumb, membra a Comisiei pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara a Parlamentului European (ENVI) a depus marti o declaratie scrisa aferenta dezbaterii din plenul PE privind Conferinta ONU legata de schimbarile climatice ce va avea loc la Copenhaga. Doamna Plumb a atras atentia asupra efectelor schimbarilor climatice, subliniind necesitatea unor "politici de adaptare" la acestea, dar si utilitatea unui pact global de solidaritate pentru dezvoltarea economiilor verzi.

"In urmatorii 50 de ani schimbarile climatice vor avea efecte semnificative asupra sectoarelor economice importante precum agricultura, energia, transportul, ecosistemele, turismul si sanatatea. Schimbarile climatice vor afecta, de asemenea, gospodariile, intreprinderile si anumite sectoare ale societatii, in special persoanele in varsta, persoanele cu dizabilitati si gospodariile cu venituri mici", se arata in interventia scrisa.

Potrivit deputatei europene, "UE este hotarata sa actioneze rapid pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera. Insa atenuarea schimbarilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera nu este suficienta. Atenuarea necesita un raspuns complementar pe termen scurt. Se asteapta ca efectele schimbarilor climatice sa fie mai semnificative decat erau prevazute si acestea vor aparea indiferent de masurile de atenuare care vor fi puse in aplicare. Din acest motiv sunt necesare masuri care sa consolideze rezistenta sistemelor naturale si umane pentru a face fata impactului schimbarilor climatice, adica politici de adaptare".

Rovana Plumb a precizat ca "aceste politici sunt in desfasurare in UE, dar sunt necesare asemenea politici si la nivel global; de aceea, Conferinta de la Copenhaga trebuie sa fie un succes international". "Avem nevoie de un pact global de solidaritate pentru dezvoltarea economiilor verzi prin promovarea unor tehnologii curate care sa asigure locuri de munca si sa protejeze mediul si sanatatea populatiei", a conchis europarlamentarul PSD.

spot_img

Ultimele știri