Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

2015, anul în care a murit cei mai mulți ecologisti

Activiștii pentru drepturile omului suțin că în anul 2015 s-a înregistrat cel mai mare număr de decese în rândul ecologiștilor. Conform organizației britanice Global Witness, 50 din cei 185 de ecologiști decedați erau din Brazilia.

Killing-of-land-rights-an-009

Grupul susține că numărul real al deceselor este mai mare întrucât violența împotriva ecologiștilor apare în zone izolate, în special în țările nedezvoltte sau în țările în curs de dezvoltare.

În întreaga lume industria devine tot mai vizibilă în diferite teritorii, din cauza creșterii cererii din partea consumatorilor pentru produse precum lemn, minerale și ulei de palmier. Tot mai multe comunități care se opun activităților companiilor industriale și a forțelor guvernamentale”, susține grupul britanic.

Informațiile vin după ce Berta Caceres, câștigătoarea Premiului de Mediu Goldman, a fost împușcată mortal în propria casă din Honduras. Făptașii lucrau pentru un proiect hidroenergetic căruia Berta Caceres i se opunea. Activiștii din întreaga lume au atras atenția cu privire la riscurile la care se expun.

Conform statisticilor, mai mult de jumătate din crimele din 2015 comise împotriva activiștilor au avut loc în 3 țări: Brazilia (50), Filipine (33) și Columbia (26), conform datelor oferite de Global Witness. Activiștii din Brazilia sunt ținta fermierilor și a celor care taie copacii ilegal, în timp ce în activiștii filipinezi și columbieni sunt amenințați de companii agricole care au suportul guvernelor locale.

spot_img

Ultimele știri