Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Asociatia "Cutu-Cutu": "Rusine, China, pentru cruzimea fata de animale!" (Video)

Organizatia pentru pentru protectia animalelor „Cutu-Cutu“ organizeaza pe 16 septembrie, in Capitala, un mars spre Ambasada Chinei din Bucuresti, urmat de pichetarea sediului acestei institutii.

Iubitorii de animale vor sa solicite Chinei sa introduca o legislatie pentru bunastarea animalelor, care sa asigure interzicerea uciderii cainilor, pisicilor si altor animale prin jupuirea lor de vii.

Manifestantii vor cere, de asemenea, interzicerea de catre China a exportului de blana provenind de la caini si pisici; interzicerea folosirii de blana provenind de la caini si pisici pentru confectionarea diferitelor produse, cat si introducerea de sanctiuni drastice pentru incalcarea legii privind bunastarea animalelor.

"China trebuie sa interzica jupuirea animalelor de vii"

Participantii la mars vor avea pancarte negre pe care va fi scris cu alb: "Rusine, China, pentru cruzimea fata de animale!"; "China trebuie sa adopte o lege pentru bunastarea animlelor"; "China trebuie sa interzica jupuirea animalelor de vii"; "China trebuie sa interzica consumul de carne de caine si pisica".

China este vestita pentru cruzimea fata de animale. Caini sau pisici ajung in farfurie dupa ce sunt supusi la chinuri fara seaman sau sunt jupuiti de vii pentru profituri uriase in industria blanurilor.

La Beijing, 2 euro kilogramul de Saint Bernard

Gatita ca la carte, cu de mirodenii si vin, si servita in farfurii de portelan, carnea de Saint Bernard, de zebra sau cangur este apreciata, deopotriva, de americani, chinezi sau europeni, care scot din buzunar sume considerabile pentru a experimenta o lume gusturilor extreme.

Cainii din rasa Saint Bernard, simbolul Elvetiei, sunt apreciati de chinezi pentru virtutile lor culinare. Sunt crescuti in ferme si, apoi, livrați, precum purceii, in macelarii.

Afacerea este rentabila. Un exemplar ajunge la 100 de kilograme, hrana, pentru o zi, costa 0,17 euro, iar o femela aduce pe lume, intr-un an, 12 pui, sustine Shou Weiping, directorul unei ferme de caini, de langa Beijing, citat de site-ul dogstory.net.

In farfuria chinezilor ajung insa, numai metisii, un Saint Bernard de rasa pura fiind folosit doar pentru reproducere. Cainii sunt adusi in China, in calitate de animale de companie. Sunt pusi la monta, iar puii lor ajung pe plitele restaurantelor.

„O astfel de afacere poate sa mearga, cu conditia ca intr-o crescatorie, sa fie pe putin 1.000 de caini”, considera Shou Weiping. Carnea de Saint Bernard corcit este la mare cautare in China si se vinde cu aproximativ 20 de yuani kilogramul (2 euro), un pret mare fata de cel al carnii de porc.

Macelarii fragezesc carnea cainilor zdrobindu-le labele pana mor

Cand un Saint Bernard ajunge intr-o macelarie, inainte de a fi transat, i se zdrobesc labele pana ce moare. Este metoda cel mai des folosita pentru a-i ucide, deoarece asiaticii cred ca animalul cu cat sufera mai mult cu atat are carnea mai frageda.

„Mor in vreo 10 minute, dar carnea este de calitate superioara. Are o valoare nutritiva ridicata, este frageda si are un efect benefic asupra persoanelor bolnave de rinichi sau de guta”, explica Dong Dehui, unul dintre responsabilii ”Institutului de cercetare a carnii de caine” din Shenyang , nordul Chinei.

Veniturile pe care le incaseaza anual acest institut se ridica la peste 300.000 de euro.

Pisica fiarta de vie, delicatesa din Guangdong

In afara de Saint Bernard, in China la mare pret este si pisica fiarta de vie, ingredientul principal pentru o delicatesa denumita „Shui Zhu Hua Mao” sau „Pictura cu pisica in acvariu”.

In fiecare zi ajung in restaurantele din China, mii de pisici expediate cu trenul din provincia Jiangsu.

Aruncate una peste alta in custi din care li se vede doar botul sau varful cozii, animalele dau nastere unui peisaj cutremurator, atunci cand sunt suite sau coborate din tren, deoarece scancetele lor se aud la sute de metri departare.

Odata ajunse in bucatariile din Guangdong, sunt aruncate in apa clocotita, jupuite si taiate in bucati pentru a fi fierte in supa, scrie site-ul chineinformation.com. Pisicile sunt vandute pentru 1,5 euro kilogramul.

„Legea chineza nu interzice sa mananci sau sa vinzi pisici, atata vreme cat comerciantii au acte in regula”, spune Zhang Yuanlong, un avocat din Guangdong, citat de acelasi site.

Mihaela Pavnutescu

Citeste si: Romania, iadul animalelor. Zilnic se inregistreaza 2-3 cazuri de maltratare; Organizare ”nazista” pentru exterminarea maidanezilor, pe site-urile de socializare; Gastronomia dusa la extrem. Supa de pisica sau Saint Bernard marinat

 

 

spot_img

Ultimele știri