Biocombustibil revoluționar produs din resturi de portocale

Un grup de cercetători de la Universitatea japoneză Mie au reușit să obțină un biocombustibil produs din resturile de portocale rămase după fabricarea sucului natural, dar și din portocale nerecomandate consumului uman. Biocombustibilul a dat rezultate bune pentru eficiența și calitățile sale puțin corozive, informează publicația nipona Asahi.com.

 

portocale

 

Echipa de cercetători este implicată de peste un an în acest proiect și încearcă să profite de excedentul de portocale care există în localitatea Mihama (prefectura Mie), vestită pentru producția sa de citrice. Echipa a reușit să facă să funcționeze un autovehicul de 14 kilograme cu un amestec de benzină și acest nou biocombustibil din portocale.

Acest biocombustibil are potențialul de a fi folosit pentru alimentarea tractoarelor și a altor vehicule folosite în agricultură„, a explicat Yutaka Tamaru, profesor de bioinginerie în cadrul universității.

Cercetătorii au amestecat portocale lovite sau zdrobite cu o bacterie (clostridium cellulovorans) obținută din talaș de lemn. Această bacterie descompune fibrele de celuloză din care rezultă un zahăr care, prin fermentare, produce acest biocombustibil din portocale în decurs de zece zile.

Din cercetările realizate până acum oamenii de știință au reușit să extragă din 3 kilograme de portocale și resturi de fructe aproximativ 20 de mililitri de biocombustibil.

Un avantaj deosebit al acestui nou tip de biocombustibil este acela că acesta poate dezvolta un nivel de căldură la cel similar celui emis de benzină. Acest lucru face posibilă majorarea procentului de biocombustibil care poate fi amestecat cu benzina.

În cazul biocombustibilului obținut din porumb sau trestie de zahăr, cantitatea maximă care poate fi adăugată trebuie să fie limitată la aproximativ 3 procente din total.

spot_img

Ultimele știri