Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Ce calificativ are România la protecția animalelor

Organizația Mondială a Protecției Animalelor a realizat o hartă interactivă care centralizează situația animalelor în țările lumii, în funcție de politicile de protecție a necuvântătoarelor în 50 de state. Indexul de Protecție a Animalelor măsoară eforturile fiecărei țări de a proteja animalele prin legislație, de a îmbunătăți bunăstarea animalelor și de a recunoaște abilitățile cognitive și emoționale a animalelor. 

 

animals

 

Țările au fost notate cu calificative de la A la G, A fiind cel mai bun scor, iar G, cel mai prost. Marea Britanie, Noua Zeelandă, Elveția și Austria au cele mai bune scoruri, iar la capătul celălalt se află Azerbaijan, Iran și Belarus. România a fost notată cu D, situându-se sub Franța sau Polonia și peste Turcia și Ucraina.

Pe criterii, România a avut cel mai bun scor la legi împotriva suferinței animalelor și protecția animalelor de la ferme (B) și cele mai proaste scoruri la sprijinirea Declarației Universale A Drepturilor Animalelor și colaborarea cu Organizația Mondială a Sănătății Animalelor (E).

Harta interactivă ne permite să comparăm țările între ele pe baza mai multor criterii. Deși nu sunt prezente toate statele lumii în tabel, Organizația Mondială a Protecției Animalelor susține că este un instrument util pentru a vedea cum se descurcă guvernele când vine vorba de protecția animalelor. “Guvernele trebuie să ia măsuri pentru a proteja animalele și să înțeleagă că bunăstarea animalelor este legată foarte strâns de sănătatea oamenilor”, se arată într-o declarație a organizației.

Puteți citi și:

Pet Friendly, prima platformă online de servicii pentru animalele de companie

18.000 noi specii de plante și animale descoperite în 2013

spot_img

Ultimele știri