Centrală românească pe peleți, unică în lume, expusă la Moscova

Centrala pe peleți Ecohornet, invenție 100% românească, al cărei randament depășește, în prezent, orice produs similar din lume, este expusă de firma Ecohornet la expoziția de instalații Aquaterm Moscova, din Federația Rusă, potrivit reprezentanților Ministerului Economiei.

Centrala, brevetată și realizată în România, revoluționează sistemele de încălzire clasice prin rentabilitate, confort, siguranța și, nu în cele din urmă, prin combustibilul folosit, 100% ecologic.

Combustibilul folosit de centralele Ecohornet este reprezentat de peleți, materia primă necesară pentru confecționarea acestora fiind inepuizabilă fie că este vorba despre deșeuri vegetale, menajere sau plante energetic, iar numărul producătorilor de peleți este în continuă creștere. În ceea ce privește tehnologia noastră, aceasta dă posibilitatea valorificării superioare a resturilor menajere, a reziduurilor prin transformarea lor în combustibil ieftin și nepoluant, cu un randament de 94%-97%”, a declarat, pentru Green Report, Iuliean Hornet unul dintre inventatorii Ecohornet.

O gigacalorie din peleți, între 60 și 120 lei

În  Ilfov, în apropiere de localitatea Ciorogârla, frații Hornet au  o fabrică de sisteme de încălzire cu biomasa granulară, marcă proprie, care pot produce un astfel de sistem în aproximativ 2 de zile.

Costul unei centrale diferă de mărimea ei, iar costul unei gigacalorii obținute prin această tehnologie este cuprins între 60 și 120 lei, fiind cu 20%-60% mai mic decât cel al gigacaloriei obținute prin arderea gazelor. Sau de 3-4 ori mai mic decât al celei obținute în CET-uri și de 4-5 ori mai mic decât atunci când se folosesc curent electric și motorină”, a explicat, pentru Green Report, Mircea Lipan, director de producție la fabrica Ecohornet de lângă Ciorogârla.

Emisii de CO2, aproape zero,
randament de ardere, 94%

Principala caracteristică a tehnologiei Ecohornet constă “în arderea de o înaltă performanță și în totalitate ecologică a gunoaielor, a resturilor menajere sau reziduurilor granulate și compactate sub formă de peleți”.

Sistemele noastre realizează arderea completă a peleților. În urma arderii nu există fum, în gazele arse, sau depuneri de gudron. Această tehnologie nouă produce o energie termică ecologică, economică și aduce utilizatorilor reale avantaje. Dintr-un kilogram de peleți se obțin peste 5 kW, iar automatizarea toatala a centralelor ridică confortul și siguranță la nivelul centralelor pe gaze”, a mai spus Iuliean Hornet.

Ediția din acest an a expoziției de instalații  Aquaterm stabilește un record absolut pentru istoria celor 18  ani de când se organizează, reunind peste 750 de expozanți din 34 de țări, cu 4% mai mult decât la ediția de la Kiev din 2013. Expoziția  este organizata in trei pavilioane, pe o suprafața totala de 43000 mp.

Prezența firmelor românești la manifestarea de la Moscova a fost organizată de Ministerul Economiei, în colaborare cu Asociația Națională a Exportatorilor și Importatorilor din România (ANEIR), în conformitate cu Programul de susținere a exporturilor de la bugetul de stat pe anul 2014”, potrivit Ministerului Economiei.

spot_img

Ultimele știri