Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Combustibilii din deșeuri pot crea 20.000 de locuri de muncă în România

România are un potențial extraordinar pentru a transforma deșeurile din agricultură, cele forestiere, industriale sau din gospodării în biocombustibili cu emisii reduse, creând cel puțin 5000 de locuri de muncă în acest proces. Însă aceste joburi vor exista numai cu condiția ca Uniunea Europeană să își stabilească politici ambițioase pentru 2030 în ideea promovării combustibililor cu emisii reduse pentru transport, susținute de prevederi referitoare la salvgardarea sustenabilității. Acestea sunt rezultatele unui nou studiu al Consiliului Internațional pentru Transporturi Curate (ICCT), potrivit 2Celsius.

9624705748_0ed4cbd20d_z

Noile locuri de muncă ar putea fi create în următoarele domenii:

  • 15.000 e locuri de muncă temporare în construcția a 27 de biorafinării.
  • 1000 de locuri de muncă permanente necesare pentru a opera aceste biorafinării.
  • 4000 de locuri de muncă necesare pentru colectarea materialelor reziduale.

Rezultatele sunt bazate pe datele oferite de biroul de statistică al Uniunii Europene, Eurostat, dar și din contribuțiile unei coaliții formate din inovatori în tehnologie și ONG-uri de mediu.

De-a lungul întregii Europe, ICCT a descoperit că utilizarea deșeurilor de la ferme, din păduri, din gospodării ori industrie ar putea genera combustibil pentru transporturi astfel încât să înlocuiască 37 de milioane de tone de petrol anual până în 2030, punând presiune de jos în sus pe prețul țițeiului. În context european, acest potențial tehnic ar fi egalul a 16% din cererea de combustibili de transport din UE la nivelul estimat al anului 2030. Pe acest drum, noua industrie ar putea crea aproape 300.000 de locuri de muncă în Europa.

“Chiar dacă se iau în considerare posibilele emisii indirecte, combustibilii alternativi obținuți din rafinarea reziduurilor oferă reduceri reale și substanțiale ale emisiilor de CO2”, spune Chris Malins, coordonatorul studiului. “Resursele ne sunt la îndemână, iar tehnologia există – provocarea este ca Europa să dea drumul politicilor-cadru care să permit investiții rapide”.

Puteți citi și:

Incinerarea deșeurilor, soluție sau pericol pentru mediu?

Biocombustibilii nu sunt o alternativă viabilă la combustibilii fosili

spot_img

Ultimele știri