Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Companiile germane cer măsuri dure după COP21. Guvernul le promite un plan de acțiune

Adidas, Puma, Metro, Aida și Commerzbank sunt doar câteva dintre companiile care cer guvernului german să adopte măsuri pentru creșterea eficienței energetice și pentru încurajarea investițiilor în economia verde. În replică, guvernul le promite un plan de acțiune care să reducă dependența țării de combustibili fosili, în principal de cărbune.

Angela Merkel, la COP21

Peste 30 de companii germane, printre care și Adidas, Puma și Metro, au cerut guvernului revizuirea politicilor de mediu și energetice, după adoptarea acordului de la Paris. Corporațiile vor creșterea țintelor de eficiență energetică de la 27 la 40%.

De asemenea, solicită schimbarea legislației din domeniul transporturilor, pentru a reduce cu 95% cantitatea de emisii și a încuraja folosirea trenurilor și a vehiculelor electrice. Totodată, vor modificarea sistemului de tranzaționare a emisiilor, astfel încât prețul pe care poluatorii ar urma să îl plătească să încurajeze investițiile în energii regenerabile.

Reprezentanții companiilor susțin că astfel de măsuri sunt necesare pentru a crea un cadru care să permită dezvoltarea economiei cu emisii reduse de gaze cu efect de seră.

Germania, pregătită să acționeze

Ieri, în paralel cu solicitarea companiilor, a venit și anunțul guvernului german că va adopta până la jumătatea anului 2016 un plan de acțiune pentru a combate schimbările climatice în următorii 35 de ani. Ministrul Mediului, Barbara Hendricks, a declarat că planul va cuprinde acțiuni care vor permite Germaniei să renunțe la exploatarea combustibililor fosili până la jumătatea secolului.

Anul trecut, Germania a obținut 44% din electricitatea pe care a consumat-o în fabricile de cărbune, în timp ce, în Uniunea Europeană, un sfert din energia consumată a fost produsă din resurse regenerabile. ONG-urile de mediu susțin că, pentru a îndeplini țintere de reducere a emisiilor cu 40% până în 2020 și cu cel puțin 80% până în 2050, e nevoie de angajamente mai dure din partea cancelarul german, Angela Merkel.

 

Citește și:

Germania va închide mai multe centrale pe bază de cărbune, pentru a-și atinge obiectivele climatice

Germania vrea să renunțe și la centralele pe cărbune

 

spot_img

Ultimele știri