Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

03/09/2009 Tarom – TAROM isi va reduce costurile cu 650 de mii de dolari pe an, dupa montarea sistemelor Winglet

TAROM demareaza, de la 1 septembrie 2009, implementarea sistemului Winglet pe toate cele 4 aeronave de tip Boeing 737-700 din flota companiei. In prezent, compania TAROM detine si 3 avioane de tip Boeing 737-800, care au fost echipate din fabricatie cu sistemul Winglet.

Montarea dispozitivelor Winglet pe cele 4 aeronave ale companiei TAROM de tip Boeing 737-700 va aduce o reducere a consumului de combustibil de aproximativ 1.000 de tone metrice pe an, echivalentul unei economii de aproximativ 650.000 de dolari. Cele patru avioane de acest tip din flota companiei zboara, in total, aproximativ 12.000 de ore pe an.

Masura face parte din strategia companiei de a reduce costurile si de a eficientiza operarea aeronavelor atat din punctul de vedere al consumului de combustibil, cat si din cel al impactului lor asupra mediului inconjurator.

Sistemul Winglet este un dispozitiv care se monteaza in capatul aripilor, reducand rezistenta la inaintare si imbunatatind performantele aeronavei echipate.
Montarea sistemului Winglet mareste atat raza de actiune a aeronavelor, cat si viteza si altitudinea de croaziera, avand in acelasi timp, un impact pozitiv asupra mediului: reduce consumul de combustibil al aeronavelor cu pana la 3%, ceea ce inseamna o diminuare a nivelului de emisii poluante cu pana la 3 procente. In plus, avioanele echipate cu astfel de dispozitive au un impact fonic redus: la decolare, zgomotul este diminuat cu pana la 6,5%.

“Luna aceasta, in data de 18 septembrie, TAROM sarbatoreste 55 de ani de la infiintare. TAROM este o companie cu multa istorie, dar in acelasi timp o companie moderna, orientata spre viitor si preocupata de protejarea mediului. Ne-am propus sa reducem amprenta de carbon a aeronavelor, prin cresterea eficientei energetice si prin reducerea consumului de combustibil. Sistemele Winglet ne permit implementarea politicii de economisire a combustibilului, aducand atat beneficii financiare, cat si ecologice, prin reducerea emisiilor”, declara Directorul General al companiei TAROM, Ruxandra Brutaru.

Sistemele Winglet ce urmeaza a fi montate pe aeronavele TAROM de tip Boeing 737-700 sunt furnizate de compania Aviation Partners Boeing (APB) – lider mondial in productia, vanzarea si certificarea tehnologiei Winglet pentru avioanele comerciale.
Aviation Partners Boeing (APB) a echipat cu sistemul Winglet peste 3.000 de aeronave Boeing din intreaga lume.

“Suntem mandri ca TAROM se numara printre noii nostri clienti. Dupa instalarea sistemelor Winglet, aeronavele Boeing 737 ale TAROM vor beneficia de o imbunatatire a performantei, prin reducerea consumului de combustibil si reducerea emisiilor. Baza tehnica a TAROM este un excelent centru pentru instalarea sistemelor Winglet, aceasta a instalat in trecut sistemele Winglet si pe avioanele altor companii” a declarat Troy Brekken, Director Marketing si Vanzari al APB.

Dispozitivele de tip Winglet au inregistrat un succes urias, datorita faptului ca au adus beneficii pentru companiile aeriene la o scara nemaiintalnita, pana acum, in istoria industriei aviatice.

Beneficiile sistemului Winglet:
– Mareste viteza de croaziera, reducand in acelasi timp consumul de petrol;
– Mareste distanta maxima de zbor a avioanelor, facand posibila operarea pe noi destinatii, aflate in puncte mai indepartate;
– Scade costurile de operare pe rutele deja existente ( cu un procent intre 3 si 4 %, in functie de distanta destinatiilor);
– Reduce intensitatea turbioanelor care se creeaza la varful aripilor aeronavelor in timpul zborului, optimizandu-le din punct de vedere aerodinamic;
– Imbunatateste performanta la decolare si aterizare, fapt ce permite pilotilor utilizarea unor proceduri de decolare care diminueaza uzura motoarelor si, implicit, costurile de mentenanta ale acestora;
– Reduce impactul negativ al avioanelor asupra mediului.

La sfarsitul anilor ’90, compania Boeing a adoptat sistemul Winglet pentru Boeing Business Jet iar in 2001 a certificat acest sistem si pentru aeronavele Boeing 737-700 si 737-800.

TAROM opereaza in peste 40 de destinatii de pe trei continente, care acopera tari din Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu.
Compania nationala detine una dintre cele mai tinere flote din Europa. Aceasta este compusa din 26 de aeronave: trei aeronave de tip BOEING 737-800, patru aeronave de tip BOEING 737-700, patru aeronave de tip BOEING 737-300, patru aeronave de tip Airbus A318-111, doua aeronave de tip Airbus A310-325, sapte aeronave de tip ATR 42-500 si doua aeronave de tip ATR 72-500.

spot_img

Ultimele știri