Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

04/09/2009 Enel – ENEL A FOST INCLUSA IN INDICELE DOW JONES PENTRU DURABILITATE 2010

• „Suntem multumiti de rezultatele obtinute de Enel si Endesa, care confirma angajamentul intregului Grup fata de mentinerea unui standard inalt la nivel mondial in ce priveste durabilitatea si transparenta”.

• In baza ultimului raport ID pentru actionari, din iulie anul curent, fondurile pentru Investitii Responsabile Social (SRI) reprezinta 17% din actiunile libere ale Enel detinute de investitorii institutionali, echivalentul a 5% din capitalul companiei.

Roma, 3 septembrie 2009 – Pentru al saselea an consecutiv, Enel va fi inclusa in 2010 in prestigiosul Indice Dow Jones pentru Durabilitate (DJSI STOXX) si selectivul Indice Global Dow Jones pentru Durabilitate (DJSI World). DJSI World include doar 10% dintre cele mai importante 2.500 de companii din intreaga lume, selectate in baza criteriilor de durabilitate. Conform SAM si Dow Jones, Enel este de asemenea „Lider in durabilitate” in sectorul de electricitate din Italia.

Intr-o oarecare masura si datorita extinderii obiectivului de consolidare, care include acum centrala OGK-5 din Rusia si Endesa din Spania si America Latina (inclusa inca o data in DJSI World si care a obtinut DJSI STOXX), performanta Enel s-a imbunatatit in domeniile mediu si social ale DJSI World, in comparatie cu ultima evaluare de anul trecut. Astfel compania si-a consolidat prezenta internationala si a obtinut apreciere din partea analistilor financiari pentru durabilitate, pentru angajamentul cu privire la Responsabilitatea Sociala Corporativa.

Directorul General Executiv al Enel, Fulvio Conti a declarat: „Suntem multumiti de rezultatele obtinute de Enel si Endesa, care confirma angajamentul intregului Grup fata de mentinerea unui standard inalt la nivel mondial in ceea ce priveste durabilitatea si transparenta. Enel se afla si in topul primelor 14 companii de utilitati selectate de doua fonduri etice din Scandinavia —Storebrand Pionér si Storebrand Global SRI— care recunosc cele mai importante politici sociale si de mediu adoptate de companii”.

DJSI STOXX, Indicele Dow Jones pentru Durabilitate in America de Nord (DJSI North America) si Indicele Dow Jones pentru Durabilitate in Asia si Pacific (DJSI Asia Pacific) urmaresc performanta a 120 de companii de top din regiunile respective (20% dintr-un total de 600 participanti), in timp ce DJSI World acopera cele mai mari 250 de companii din intreaga lume, selectate in baza criteriilor financiare, sociale si de mediu.

Pentru a fi alese, companiile trebuie sa demonstreze periodic, prin intalniri frecvente cu analisti si completand un chestionar anual, ca aplica practici de durabilitate.

Performanta etica a Enel a fost recunoscuta si prin includerea companiei in alti indici de durabilitate. De mai multi ani, Grupul Enel a fost prezent in mod constant printre principalii indici monitorizati de fondurile etice precum Global Top 25 Ethical si Global Renewable Energy Equity, realizat de E-Capital Partners.

Pe langa faptul ca ghideaza portofoliul de alegeri al fondurilor etice internationale, indicii de durabilitate includ un etalon al pietei globale de actiuni care determina, pe baza unor criterii riguroase recunoscute la nivel international, nivelul de performanta al companiilor de top.

Pe baza celui mai recent raport ID pentru actionari din luna iulie a acestui an, care include rezultatele celor mai recente emisiuni de drepturi, fondurile SRI (Investitie Responsabila Social) detin 17% din actiunile libere ale investitorilor institutionali, reprezentand 5% din capitalul companiei. Fondurile ce detin participatii la Enel au sediul in Franta (47%), Germania (17%), America de Nord, Marea Britanie (16%) si Olanda (10%).

In redactarea Raportului de Durabilitate, necesar pentru a beneficia de acces la acesti indici, Enel a adoptat, inca din anul 2006, directivele GRI-G3 ale Global Reporting Initiative, o retea alcatuita din mii de experti ce au stabilit cele mai avansate si riguroase standarde internationale de raportare a durabilitatii. Enel se numara printre primele companii care au primit, pentru al treilea an consecutiv, ratingul maxim A+, pentru indeplinirea si implementarea directivelor GRI-G3. Mai mult, Enel se pregateste sa implementeze directivele GRI-EUSS, standarde cu aplicabilitate la centralele din sectorul electricitatii.

spot_img

Ultimele știri