Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

18/05/2009 Ericsson – Ericsson si WWF Suedia promoveaza solutii pentru a reduce emisiile globale de dioxid de carbon

Ericsson (NASDAQ: ERIC) si World Wide Fund for Nature (WWF) Suedia anunta incheierea unui parteneriat menit sa incurajeze utilizarea inteligenta a solutiilor telecom in diferite industrii pentru a reduce emisiile globale de dioxid de carbon. In acest scop, cele doua companii urmeaza sa promoveze impreuna solutii telecom ecologice si sa introduca conceptul de „orientare catre mediu” pentru companiile din sectorul IT&C.

Parteneriatul acopera trei arii de activitate foarte importante: o metodologie pentru a calcula economiile rezultate din reducerea emisiilor de dioxid de carbon; integrarea solutiilor de telecomunicatii cu nivel mic de carbon in strategiile urbane de protejare a climei; si o platforma de sustinere pentru alte parteneriate care promoveaza o economie cu emisii mici de carbon.

Elaine Weidman, vice-presedinte Sustainability and Corporate Responsibility Ericsson, a declarat: „Societatea este pusa in fata unei mari provocari, aceea de a reduce dramatic emisiile de dioxid de carbon pana in 2050, in vreme ce economia mondiala aproape ca se va tripla in aceeasi perioada. Viziunea Ericsson presupune utilizarea comunicatiilor in scopul protejarii societatii de emisii de carbon si ne dorim sa vedem subiecte legate de IT&C si de telecom pe agenda de discutii din cadrul negocierilor climatice globale ce vor avea loc anul acesta la Copenhaga. Suntem increzatori ca acest domeniu le poate oferi guvernelor metode viabile prin care sa-si indeplineasca obiectivele de reducere a emisiilor de carbon. Tehnologia broadband are posibilitati aproape nelimitate sa dematerializeze si sa simplifice economia.”

In vreme ce industria informatica si de comunicatii (IT&C) este responsabila pentru aproximativ 2% din emisiile globale de dioxid de carbon, Ericsson si WWF Suedia cred ca pot sa reduca mai mult de 15% din restul de 98 de procente emise de catre industriile non-tehnologice si de catre publicul larg. De aceea, acest parteneriat urmareste sa incurajeze alte sectoare, cum ar fi cel al transporturilor, al constructiilor sau sectorul energetic, sa utilizeze mai bine infrastructura IT&C si astfel sa reduca emisiile totale de dioxid de carbon.

Ericsson si WWF Suedia estimeaza ca, folosite inteligent, serviciile de broadband pot reduce emisiile de de dioxid de carbon cu un factor de 10-100. De pilda, utilizarea unui serviciu de telecomunicatii care emite 1 kg de CO2 poate facilita o reducere de 10 pana la 100 kg de CO2 in alte industrii. Indiferent daca este vorba de tehnologia broadband mobila sau fixa, aceasta poate juca un rol insemnat in imbunatatirea calitatii serviciilor de baza, reducand, in acelasi timp, emisiile de dioxid de carbon. Acest lucru este posibil atat prin inlocuirea produselor fizice cu servicii, cat si ajutand societatea sa foloseasca resursele mai eficient, si poate astfel sa accelereze trecerea de la o infrastructura si servicii fizice la unele virtuale.

Ericsson si WWF Suedia vor explora modul in care se poate masura aportul unei companii IT&C la reducerea semnificativa a nivelului de dioxid de carbon din societate prin solutii IT&C eficiente. O companie din domeniul telecom poate avea un astfel de efect pozitiv asupra climei daca promoveaza utilizarea unor solutii care reduc emisiile de dioxid de carbon ale altor jucatori pana la un nivel mai mic decat isi reduce singura emisiile interne.

Dennis Pamlin, Global Policy Advisor pentruSus WWF Suedia, a declarat: „Acest parteneriat exemplifica modul in care poate actiona un parteneriat inovator in domeniul schimbarilor climatice in secolul al XXI-lea. Impreuna cu Ericsson, putem sa transformam nevoia de reducere a emisiilor intr-o oportunitate si sa consideram rapiditatea cu care trebuie sa se realizeze aceste schimbari ca un imbold dat inovatiei si profitului. Aceasta posibilitate este cu atat mai importanta in contextul crizei, atunci cand resurse semnificative sunt alocate investitiilor in infrastructura. In lunile care urmeaza vom explora si promova utilizarea solutiilor inovatoare, cu emisii reduse de carbon, pentru a ajuta mediul de afaceri, diferitele sectoare industriale, dar si guvernele sa isi reduca la randul lor emisiile de dioxid de carbon.”

Urbanizarea rapida si investitiile adiacente acestui fenomen fac ca nevoia oraselor de a reduce emisiile de carbon sa se transforme intr-un stimulent pentru o dezvoltare care sa nu afecteze negativ mediul. Infrastructura secolului al XXI-lea creata de industria IT&C prezinta ocazii interesante pentru investitii in solutii inteligente care sa livreze servicii de baza, cum ar fi servicii de transport, incalzire, racire si iluminat intr-un mod in care sa contribuie la dezvoltarea sustenabila a populatiei lumii.

Sistemele inteligente de transport si comunicare sunt un exemplu prin care o retea care leaga oameni, drumuri si vehicule prin comunicarea virtuala a informatiilor de trafic poate ajuta la reducerea emisiilor de carbon. Un studiu realizat de Ericsson prezinta modul prin care aplicatiile de telemedicina pot reduce numarul de drumuri realizate in scopul consultatiilor medicale cu pana la 50%. Solutiile Smart Grid de la Ericsson ajuta companiile de utilitati si gospodariile sa utilizeze mai eficient energia, in timp ce solutia Ericsson Connected Home permite monitorizarea si automatizarea consumului de energie, a iluminatului si a activitatii de supraveghere.

Acest parteneriat este rezultatul a sapte ani de colaborare continua intre WWF Suedia si Ericsson. Pe parcursul urmatoarelor sase luni, cei doi parteneri isi vor intensifica eforturile de a pune tematica IT&C pe agenda politica globala ce urmeaza sa fie negociata la Copenhaga in cursul acestui an.

spot_img

Ultimele știri