Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

25/08/2009 MM – Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati

Marti, 25 august 2009, a fost publicat, in Monitorul Oficial, Ghidul de finantare a Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati. Prin acest program autoritatile locale pot aplica voluntar si pot beneficia de finantare nerambursabila pentru proiectele care vizeaza imbunatatirea calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati.

Programul national urmareste reducerea concentratiilor de noxe din aer, cresterea suprafetelor spatiilor verzi din localitati si apropierea marimii acestora, pe cap de locuitor, de standardele europene. Aceste obiective se vor realiza prin dezvoltarea si modernizarea spatiilor verzi din localitati si prin infiintarea de noi parcuri, scuaruri si aliniamente plantate, ori prin reabilitarea celor existente.

Ministerul Mediului aloca, prin Fondul pentru mediu, suma de 200 de milioane de lei pentru acest program, care se aplica pe intreg teritoriul national, in intravilanul localitatilor (municipii, orase, comune). Prima sesiune din anul 2009 se va desfasura in perioada 1 – 15 septembrie, iar sumele maxime de care pot beneficia unitatile administrativ-teritoriale sunt cuprinse, gradual, intre 200.000 de lei si 2.000.000 de lei, in functie de numarul de locuitori si de tipul de amenajari ale parcurilor (construirea unui parc nou, reabilitare sau reabilitare si extindere).

Ghidul de finantare detaliaza criteriile de eligibilitate pentru aplicantii la program.

De asemenea, in sedinta de guvern de miercuri, 26 august, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi va promova proiectul de HG privind finantarea proiectelor depuse de autoritatile publice locale in sesiunile din septembrie-octombrie 2008 si ianuarie 2009 ale Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati. Este vorba despre proiecte care au indepinit criteriile de eligibilitate si au fost selectate in vederea aprobarii finantarii.

spot_img

Ultimele știri