26/08/2009 Mare Nostrum – Runda a doua de stelute pentru plajele romanesti

Organizatia ecologista „Mare Nostrum”, impreuna cu Vodafone Romania – Sponsor Principal, Petrom – Sponsor si Apele Romane – Directia Apelor „Dobrogea Litoral” – Partener anunta acordarea celei de-a doua serii de stelute pentru portiunile de plaja de pe litoralul romanesc, in cadrul competitiei „Plaja mea e mai curata!”.

Situatia acordarii stelutelor nu s-a schimbat foarte mult fata de prima runda a competitiei. Castigatoare la „stelute” in urma monitorizarilor efectuate timp de 9 saptamani de voluntarii MARE NOSTRUM sunt zonele: Neptun I, Mamaia III, Mamaia IV, Olimp II, Jupiter IV, Venus II, Saturn II , cotate cu 4 stele.

La polul opus, portiunile de plaja Navodari III – zona 2 si Navodari IV – zona 1 nu au reusit sa acumuleze decat o stea. Totodata, potrivit datelor centralizate de voluntarii Mare Nostrum, exista portiuni de plaja care au evoluat de la primele monitorizari. Printre acestea se numara Mamaia III si Mamaia IV(de la 3 stelute la 4), precum si Cap Aurora III(de la o stea la 2).

La capitol involutii, se afla portiunile de plaja: Neptun II-zona 2(de la 3 stele la 2 stele), Cordon Venus-Saturn II si Saturn I(de la 4 stele la 3), iar Costinesti II(de la 3 la 2).

“Motivul pentru care, pe anumite zone, situatia portiunilor de plaja s-a imbunatatit este pentru ca operatorii au avut posibilitatea sa puna la punct si sa eficientizeze managementul sectoarelor aflate in administrare. La polul opus, exista si zone unde s-a inregistrat o involutie, care poate fi datorata afluxului mare de turisti, care a depasit estimarile operatorilor de plaja”, a declarat MIHAELA CANDEA, dir. ex. Mare Nostrum.

Nici una dintre cele cincizeci de portiuni de plaja care au intrat in competitie pentru „marele premiu” nu au reusit sa acumuleze cinci stelute.
Acordarea stelutelor s-a facut in functie de cateva criterii clar stabilite, cum ar fi : gradul de curatenie al plortiunilor de plaja, existenta modulelor de colectare selectiva, existenta toaletelor, a dusurilor si a surselor de apa potabila, precum si a posturilor de salvamar, cat si a avertismentelor pentru turisti.

Pana acum, voluntarii MARE NOSTRUM au informat peste 10.000 de turisti despre modul in care pot colecta selectiv si recicla deseurile de pe plaja. Campania LITORAL CURAT continua.

spot_img

Ultimele știri