Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

30/09/2009 Bosch – Piesele auto reconditionate de Bosch scad pana la 40% din costuri si contribuie la protejarea mediului

Programul de piese de schimb reconditionate, derulat de Bosch la nivel local in toate tarile in care este prezent, face din compania Bosch lider mondial in domeniul furnizarii de piese reconditionate pentru repararea autovehiculelor. Prin oferta de piese auto reconditionate din gama extinsa Bosch, companiile care comercializeaza piese pentru autovehicule si service-uri auto pot oferi clientilor o alternativa mai eficienta din punct de vedere al costurilor — cu aceeasi garantie a calitatii, performantelor si duratei lungi de viata pe care o are orice piesa noua Bosch. Cele mai dese solicitari de piese de schimb vin din partea posesorilor de autovehicule mai vechi, deoarece piesele pentru acestea sunt in general mai ieftine cu 30%-40%, in comparatie cu cele noi.

In ultimii cinci ani, cererea de piese reconditionate de inalta calitate pentru repararea autovehiculelor a crescut pe plan international, si, ca urmare a crizei economice curente, aceasta cerere este in continua crestere. In acest moment, in SUA, de exemplu, ponderea pietei pieselor de schimb reconditionate este de aproape 90 de procente. Acest segment de piata este in continua expansiune si in Europa, cu un ritm de crestere in mod considerabil mai ridicat decat al intregii piete de piese auto, care stagneaza in general. Programul Bosch pentru piese de schimb reconditionate sprijina aceasta tendinta pe termen lung, prin servicii de reparatii auto care se bazeaza pe un raport calitate-pret avantajos si care asigura conservarea resurselor.

Reconditionarea pieselor asigura protectia mediului inconjurator si reducerea nivelului de emisii de CO2 din atmosfera

Anual, Bosch previne eliberarea in atmosfera a 25.000 de tone de CO2 in cadrul uzinelor sale din toata lumea, avand astfel o contributie importanta la reducerea emisiilor de CO2. Comparativ cu productia de piese noi, reconditionarea pieselor uzate se efectueaza cu un consum mai mic de energie. Pe langa costurile reduse, protectia mediului si conservarea resurselor constituie, de asemenea, motive importante pentru a utiliza piese reconditionate in cadrul reparatiilor de autovehicule. Bosch reconditioneaza, inca din anul 1965, piese de schimb clasice, cum ar fi demaroarele si alternatoarele.

Controlul efectuat la sfarsitul procesului de reconditionare asigura respectarea celor mai inalte standarde de calitate pentru toate piesele de schimb care sunt reconditionate in uzinele Bosch. Fiecare piesa este complet demontata si curatata, fiecare componenta uzata fiind inlocuita. Dupa reasamblarea piesei, aceasta este supusa unui program riguros de testare. Pentru efectuarea acestor teste de functionare, Bosch utilizeaza aceleasi standarde inalte de calitate precum cele utilizate in productia de piese noi pentru echipamentele originale. Vasta experienta rezultata din productia de echipamente originale, precum si imbunatatirile aduse pieselor noi sunt, de asemenea, utilizate in cadrul proceselor de reconditionare. In acelasi timp, produsele reconditionate beneficiaza de aceeasi garantie a calitatii, performantelor si duratei lungi de viata ca orice piesa noua Bosch.

Gama globala, structuri regionale

In domeniul afacerii cu piese de schimb, procesul se caracterizeaza intotdeauna printr-un flux de produse in doua sensuri, ceea ce complica si mai mult procedura. Astfel, este esential sa existe siguranta expedierii imediate a piesei de schimb corecte, catre dealerul de piese auto sau atelierul de service, si in acelasi timp trebuie sa se asigure expedierea rapida si in mod adecvat a piesei uzate la reconditionare. In consecinta, pentru a asigura functionarea fara discontinuitati a procesului, sunt necesare structuri regionale. Bosch efectueaza reconditionarea pieselor in cadrul unei retele globale. Acest lucru inseamna ca Bosch este in masura sa asigure, la nivel mondial, dealerilor de piese de schimb si service-urilor auto, o gama extinsa de produse reconditionate pentru a fi comercializate local.

Prin preluarea companiei daneze Holger Christiansen A/S, la inceputul anului 2008, Bosch a reusit sa-si consolideze in mod considerabil pozitia pe aceasta piata importanta. In prezent, programul Bosch pentru piese de schimb include aproximativ 9.000 de piese din 27 de grupe de produse, inclusiv marcile Bosch Exchange si HC Parts.

Integrarea activitatilor desfasurate de compania Holger Christiansen in cadrul departamentului Bosch Automotive Aftermarket a adus in plus trei noi game de produse pentru reconditionarea demaroarelor, alternatoarelor si compresoarelor A/C, sub marca HC-Parts, care cuprinde aproximativ 2.500 de unitati. De asemenea, compania daneza specializata in sistemele electrice utilizate in industria de automobile a imbogatit gama de produse Bosch pentru atelierele de service cu marca Cargo, sub care se comercializeaza o gama vasta de piese de schimb pentru sistemele electrice auto, cuprinzand unsprezece linii de produse si aproximativ 11.000 de coduri de comanda.

spot_img

Ultimele știri