Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Curatenie in Parcul Vacaresti. Afla cum poti participa!

Ministerul Mediului, Apelor si Pădurilor și Let’s Do It, Romania! organizează o acțiune de curățenie în Parcul Vacaresti. Aceasta va avea loc joi, 30 iunie 2016, de la ora 15. La eveniment, va participa și Prim-ministrul României, Dacian Cioloș.

parcul văcărești
Tricoul oficial al acțiunii de ecologizare din Parcul Văcărești

Organizatorii îi invită pe bucureșteni să se alăture acțiunii de curățenie pe care o vor organiza mâine în Parcul Natural Văcărești. Cei interesați se pot înscrie, trimițând un e-mail cu numele și numărul de telefon, la adresa: voluntar@letsdoitromania.ro.

Participanților li se recomandă să aibă îmbrăcăminte sport (de preferință pantaloni lungi), încălțăminte comodă (fără sandale, șlapi, tocuri) și un rucsac cu apă și obiecte de igienă. Organizatorii vor oferi saci și mănuși, dar și câte un tricou cu mesajul „Brâncuși e al meu așa cum și Parcul Văcărești e al meu”. Potrivit organizatorilor, mesajul a fost ales întrucât s-a dorit o suprapunere a acestor două monumente ale României.

Parcul Văcărești, cel mai mare parc natural urban din Europa

În luna mai a acestui an, zona naturală „Acumulare Văcărești” a fost declarată parc natural, cu denumirea „Parcul Natural Văcărești”. Printr-o hotărâre de Guvern, i s-a acordat regimul de arie naturală protejată. Astfel, a devenit cel mai mare parc natural urban din Europa.

Parcul Natural Văcărești adăpostește 97 de specii de păsări (45 specii aflate în diferite faze de protecție) și mamifere ca: vidră (specie protejată), vulpe, nevăstuică, enot etc. De asemenea, aici se găsesc și alte specii, precum țestoasa de uscat și țestoasa de apă.

De ce este nevoie de curățenie în Parcul Văcărești

De-a lungul anilor, biodiversitatea din zonă a supraviețuit, în ciuda amenințărilor. Pescuitul ilegal în lacuri, incendiile și depozitarea deșeurilor au fost doar câteva dintre pericolele pentru faună și floră.

Pentru conservarea și protejarea zonei, este nevoie de ecologizare. Administrația Națională Apele Române a eliminat deja deșeurile de mari dimensiuni. Acum, este nevoie de ajutorul cetățenilor. Găsiți detalii pe pagina de Facebook a evenimentului.

spot_img

Ultimele știri