Ești meșter sau artizan? Iată cum poți beneficia de un curs de design din materiale reciclate

Zece meșteri și artizani care lucrează cu materiale reciclate sau prietenoase cu mediul pot participa gratuit la un curs de design de obiect. Cursul va avea loc în perioada 1 – 9 iulie și va fi coordonat de Mihnea Ghilduș, designer de produs și fondator Dizainăr. Află cum poți participa.

Cum te poți înscrie la cursul de design din materiale reciclate

Meșterii și artizanii interesați se pot înscrie gratuit la cursul Wunderdesign, prin completarea unui formular pe site-ul wunderkraft.ro. Aceștia trebuie să ofere detalii despre produsele pe care le realizează, despre materialele și uneltele pe care le folosesc, despre ce experiență în artizant au și despre cum își promovează și cum își vând produsele. În selecție, vor conta mai ales portofoliul de produse și motivația aplicantului.

Selecția beneficiarilor va fi realizată de doi reprezentanți ai Asociației D’Avent, alături de Mihnea Ghilduș (designer și coordonator curs) și Andrei Bucureci (Agenția Creionetica). Aceștia vor alege 5 participanți din București și 5 participanți din restul țării.

În ce constă cursul de design din materiale reciclate

Timp de 9 zile, vor fi organizate cursuri teoretice, ateliere practice și vizite inspiraționale în atelierele de lucru ale unor designeri, precum și în magazinul Dizainăr. Organizatorii vor pune la dispoziție două spații de lucru (Violoncelului Hub, Nod Makerspace), scule și utilaje, materialele necesare, masa de prânz și cazare pentru participanții din afara Bucureștiului.

Fiecare participant va realiza minimum un produs, pe care îl va prezenta în cadrul unei expoziții organizate în luna august. La final, în urma votului publicului, va putea câștiga unul dintre cele două premii puse în joc, cel de 3.500 sau cel de 2.500 de lei.

Ce rol are cursul de design din materiale reciclate

Cursul de design responsabil Wunderdesign este organizat de Asociația D’Avent prin proiectul Creator responsabil – design și producție cu cap, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Iată ce i-a motivat pe inițiatori:

În mod tradițional, designerul este cel care proiectează un produs, în timp ce meșteșugarul este cel care îl execută fără a avea nevoie de proiectare. Lucrurile se întâmplă diferit în zilele noastre. Oameni cu diferite profesii: designeri, arhitecți, economiști, medici ș.a., dar cu pasiune pentru meșterit devin cu puțină ambiție și meșteșugari. La fel ca orice aptitudine, creativitatea se învață și, mai ales, se exersează. De aceea am lansat Wunderdesign – cursul de design de obiect despre pasiune și creativitate, dar și despre abilități pe care le putem valorifica învățând unii de la alții.

spot_img

Ultimele știri