DEEECollect, prima aplicație care facilitează colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice

Patrula de Reciclare și Fundația Telekom Romania au lansat aplicația gratuită DEEECollect, prima aplicație care facilitează colectarea responsabilă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE). Prin intermediul acestei acțiuni se trage, totodată, și un semnal de alarmă privind sfera educației de mediu în România, care are nevoie de susținere pentru a avea ecou la nivel național.

DEEECollect

Aplicația este realizată cu sprijinul Fundației Telekom și este disponibilă în Google Play Store pentru smartphone cu sistem de operare Android. Autentificarea se poate face prin intermediul profilului Facebook, Google+ sau adresei de email.

Cu ajutorul aplicației DEEECollect utilizatorul poate afla care este cel mai apropiat punct de colectare și unde poate depozita deșeuri electrice de orice natură.De asemenea, acesta are la dispoziție o hartă interactivă care îi arată punctele de colectare în funcție de locul unde se află și de tipul de deșeu pe care dorește să-l predea.

Prin intermediul aplicației, cei care dețin deșeuri electrice mari și grele pot chema serviciul local de colectare, ca să le preia (gratuit) de acasă sau de la locul de muncă.

DEEECollect oferă și posibilitatea semnalării prezenței deșeurilor electrice abandonate în orice alt loc decât punctele de colectare, iar utilizatorii aplicației beneficiază de aceste opțiuni, oriunde s-ar afla în țară.

Am creat, cu sprijinul Fundației Telekom Romania, un nou proiect care va implica la un nivel mai profund elevii și profesorii din Patrula de Reciclare în monitorizarea și colectarea deșeurilor electrice și va crește impactul programului atrăgând și alți tineri în sprijinul acestei misiuni”, a declarat Ada Lungu, project manager DEEECollect.

La ediția 2016-2017, Patrula de Reciclare și-a propus să mobilizeze românii să trimită la reciclare 1.000.000 de kg DEEE.

Potrivit concluziilor a două studii realizate recent de Institutul pentru Politici Publice București (IPP) și GBG Research, doar firmele mari cunosc obligațiile legale privind reciclarea DEEE-urilor, pentru cetățeni subiectul fiind unul total necunoscut. Cercetătorii IPP au analizat percepția a 447 de producători care le-au răspuns solicitării, dintr-un total de peste 1.500 contactați. La rândul lor, specialiștii GBD au chestionat, la solicitarea Ecotic, 1.000 de cetățeni.

spot_img

Ultimele știri