Eat Smart

8 inițiative de a reduce risipa alimentară din toată lumea

8 inițiative de a reduce risipa alimentară din toată lumea

Risipa alimentară este o problemă care primește din ce în ce mai multă atenție, ceea ce ne bucură. Mai multe inițiative ingenioase din toată lumea au demonstrat că alimentele care altfel ar fi putut ajunge la coș se pot transforma în niște produse delicioase. The Economist – From Bin to Blender Din dorința de a reduce risipa alimentară, ziarul londonez ...

Mai mult »

EAT SMART: Mâncarea la pachet, în jurul lumii și în România

mâncare la pachet

O greșeală făcută adesea de cei care mănâncă în oraș din întreaga lume este să nu ceară la pachet ceea ce nu au putut mânca. Numeroase organizații promovează beneficiile de a cere la pachet mâncarea. În ultimul timp, tot mai mulți oameni și localuri practică acest fenoment, denumit în limba engleză „doggy-bag”.   Un studiu din Marea Britanie a arătat ...

Mai mult »

Pentru prima dată, România va avea o bancă de alimente

bancă de alimente

România și Slovenia sunt singurele țări din UE fără bănci de alimente. Situația s-ar putea schimba însă în țară noastră, unde ar urma să se înființeze o astfel de organizație în perioada următoare. Anunțul a fost făcut recent la conferința Eat Smart, de către Cosmina Simiean, Director General al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, din cadrul Consiliului ...

Mai mult »

EAT SMART: Planificarea cumpărăturilor reduce risipa alimentară

risipa alimentară

Nevoia unor campanii de educare pentru prevenirea risipei alimentare și încurajarea comercializării alimentelor locale au fost două dintre temele dezbătute în cadrul conferinței Eat Smart. Lygia Alexandrescu, președintele Societății Române de Educație Nutrițională din România, a subliniat câteva aspecte foarte importante de care trebuie să țină cont consumatorii pentru a preveni risipa alimentară: Trebuie planificat meniul zilei. La începutul săptămânii ...

Mai mult »

EAT SMART: Termenul de valabilitate la alimente, neclar pentru români

expira risipa alimentară

„A se consuma, de preferință, înainte de” și „expiră la” sunt cele două forme pentru termenul de valabilitate pe care le regăsim pe ambalajul alimentelor. Ele comunică informații diferite despre produse, însă puțini consumatori știu asta. Despre diferențe ne-a vorbit Mihai Ponea, Vice-Preșesintele ANSVSA, la conferința Eat Smart. Conform reglementărilor în vigoare, există două noțiuni distincte. Una este data durabilității minimale ...

Mai mult »

EAT SMART: Importanța și rolul alimenției se pot învața în școală

Care sunt șanse ca noile generații să plece la drum  informate și conștiente privind risipa alimentară? Am contactat câteva dintre școlile private din București pentru a afla ce fel de alimentație au ales pentru elevii lor și ce fac pentru a-i educa referitor la importanța hranei, a alimentației corecte și, mai ales, ce fac pentru a-i învăța să nu risipească ...

Mai mult »