Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Exemplu practic de inginerie genetică: cum arata un pui în 1957 și cum arată acum

puiTrei pui, unul din 1957, altul din 1978, altul din 2005. Toți au fost crescuți în aceleași condiții, și au fost fotografiați la aceeași vârstă. Diferențele sunt însă vizibile.

Potrivit Business Magazin, imaginea provine dintr-un studiu realizat la Universitatea din Alberta, Canada, care a analizat modul în care e evoluat industria avicolă. Diferențele de mărime sunt urmarea, în primul rând, a separărilor genetice dintre rase, fără a fi influențate de medicamente sau de calitatea hranei.

Puii din 2005 sunt de patru ori mai mari decât cei din 1957 pentru că rasa este mai productivă, iar hrana este transformată în carne într-un mod mult mai eficient. Cercetătorii au folosit o unitate de măsură aparte – o rată de conversie a gramului de carne în grame de carne de piept; puiul actuial este de trei ori mai eficient din acest punct de vedere.

Citește mai multe aici.

spot_img

Ultimele știri