Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Cu ajutorul Google Street View, scurgerile de metan din orașe vor fi identificate mai ușor

Mașinile Google, care filmează pentru serviciul Street View al companiei americane, vor fi dotate cu o tehnologie, care va permite depistarea scurgerilor de metan din zonele urbane, informează The Washington Post.

google street view
foto: wikipedia.org

Proiectul, descris în revista Environmental Sicence & Technology, este un efort colectiv al oamenilor de știință, al ecologiștilor și al experților în tehnologie și va fi integrat în programul Google Street View. În acest fel, autorii proiectului speră să ajute orașele să reducă emisiile accidentale de metan, unul dintre cele mai puternice gaze cu efect de seră din lume.

Mașinile vor avea lasere speciale cu infraroșu, care vor putea detecta metanul din aer în timp real. Potrivit rezultatelor proiectului, în care au fost analizate orașe din SUA, unele zone urbane aveau mai multe conducte de gaz cu probleme decât se credea inițial. Senzorii, care au o rază de acțiune de circa 20 de metri, pot detecta scurgerile de metan de la conductele care se află sub străzi și printre clădiri.

 

Joseph von Fischer, biologist în cadrul Colorado State University și cel care a coordonat cercetarea, spune că scurgerile de gaze din zonele urbane nu au fost studiate destul.

„Au existat doar câteva studii, iar problema este că pentru a verifica scurgerile la conductele de gaze este nevoie de un proces laborios și intensiv”, a declarat acesta.

Testele au fost făcute în cinci orașe: Burlington, Indianapolis, Boston, Staten Island și Syracuse. Potrivit cercetătorilor, scurgerile de metan reprezintă și o formă de risipire a resurselor, dacă situația este privită din punct de vedere economic. În plus, mai spun aceștia, scurgerile de metan pot fi o problemă serioasă pentru mediu. Efectul acestui gaz cu efect de seră este considerat a fi de 30 de ori mai puternic decât în cazul emisiilor de CO2. Însă, susțin specialiștii, ratele sale de emisie sunt mai puțin cuantificate.

spot_img

Ultimele știri