Apa

O treime dintre siturile UNESCO, amenințate de activități extractive

70 din cele 229 de situri protejate de Convenția UNESCO World Heritage sunt în pericol de a fi distruse de exploatări miniere, de petrol și de gaze, conform unui raport publicat recent de organizația World Wide Fund for Nature (WWF). Specialiștii avertizează că, odată cu pierderea biodiversității din aceste zone, se limitează și posibilitatea comunităților locale de a-și asigura venituri ...

Mai mult »

La fiecare 3 tone de pește, o tonă de plastic

Iată raportul la care am putea ajunge până în 2025, dacă autoritățile și companiile nu iau măsuri drastice pentru limitarea cantității de plastic aruncată în oceane. Din estimările experților de la Ocean Conservancy, prezentate în cel mai nou studiu al organizației, vom avea în curând peste 230 de milioane de tone de plastic în apele oceanelor. Cel puțin 8 milioane ...

Mai mult »

SUA vrea să reducă risipa alimentară la jumătate până în 2030

Departamentul de Agricultură al Statelor Unite și Agenția Americană de Protecție a Mediului au anunțat ieri primul plan de reducere a risipei alimentare din istoria SUA. Până în 2030, autoritățile americane vor să salveze 50% din cantitatea de alimente irosite. În acest moment, în Statele Unite, se aruncă 31% din mâncarea produsă sau comercializată. „Statele Unite se bucură de cel ...

Mai mult »

WWF: avem de 2 ori mai puține viețuitoare marine decât în 1970

Numeroase specii de pești, mamifere, păsări și reptile marine sunt amenințate, punând în pericol și capacitatea de a-și asigura un trai decent a celor care depind de resursele marine, se arată în studiul „Living Blue Planet 2015”. 850 de milioane de oameni depind în mod direct de supraviețuirea acestor viețuitoare.    Pentru realizarea raportului, specialiștii ONG-ului de mediu au monitorizat ...

Mai mult »

WWF: Companiile trebuie să pună presiune pe autorități pentru a asigura securitatea alimentară

În lupta împotriva crizei alimentare globale, este nevoie atât de colaborare între companiile din industria alimentară, cât și de intervenția autorităților. Este concluzia la care au ajuns specialiști din cadrul WWF-UK și Food Ethics Council, într-un raport publicat ieri. „Companiile trebuie să lucreze împreună, să colaboreze. Guvernele trebuie să își folosească autoritatea și să impună schimbarea. Trebuie să fim atenți ...

Mai mult »

România ar putea pierde 2 miliarde de euro din cauza secetei

Estimarea aparține unei companii internaționale de consultanță în managementul riscurilor, care a evaluat impactul fenomenelor naturale din luna august 2015 asupra economiei mai multor țări ale lumii. Printre acestea, s-a numărat și România. O divizie a companiei internaționale Aon, specializată în acordarea de consultanță în managementul riscurilor, a publicat recent un raport despre impactul economic al secetei și al altor ...

Mai mult »