Sol

O treime dintre siturile UNESCO, amenințate de activități extractive

70 din cele 229 de situri protejate de Convenția UNESCO World Heritage sunt în pericol de a fi distruse de exploatări miniere, de petrol și de gaze, conform unui raport publicat recent de organizația World Wide Fund for Nature (WWF). Specialiștii avertizează că, odată cu pierderea biodiversității din aceste zone, se limitează și posibilitatea comunităților locale de a-și asigura venituri ...

Mai mult »

Agent Green: Romsilva trebuie trasă la răspundere pentru distrugerea parcurilor naționale

Organizația Agent Green critică modul secret și netransparent în care s-a realizat proiectul de Hotărârea de Guvern pentru înființarea și operaționalizarea ANAP (Agenția Națională pentru Arii Protejate) și conținutul acestuia. HG-ul ar urma să confere ANAP doar rolul de coordonator al ariilor protejate, nu și cel de administrator. Potrivit Agent Green, Ministerul Mediului intenționează să solicite sprijin financiar și să acorde ...

Mai mult »

SUA vrea să reducă risipa alimentară la jumătate până în 2030

Departamentul de Agricultură al Statelor Unite și Agenția Americană de Protecție a Mediului au anunțat ieri primul plan de reducere a risipei alimentare din istoria SUA. Până în 2030, autoritățile americane vor să salveze 50% din cantitatea de alimente irosite. În acest moment, în Statele Unite, se aruncă 31% din mâncarea produsă sau comercializată. „Statele Unite se bucură de cel ...

Mai mult »

Pierdem anual peste 6 trilioane de dolari, din cauza degradării solului

Degradarea solului afectează fertilitatea și capacitatea sa de regenerare, producția agricolă, calitatea aerului și a apei, dar și capacitatea de auto-reglare a climei. Pentru a contracara efectele acestui fenomen, guvernele lumii cheltuie anual între 6,3 și 10,6 trilioane de dolari, echivalentul a 10-17% din produsul global brut, conform unui raport al inițiativei globale The Economics of Land Degradation. Cele mai ...

Mai mult »

WWF: Companiile trebuie să pună presiune pe autorități pentru a asigura securitatea alimentară

În lupta împotriva crizei alimentare globale, este nevoie atât de colaborare între companiile din industria alimentară, cât și de intervenția autorităților. Este concluzia la care au ajuns specialiști din cadrul WWF-UK și Food Ethics Council, într-un raport publicat ieri. „Companiile trebuie să lucreze împreună, să colaboreze. Guvernele trebuie să își folosească autoritatea și să impună schimbarea. Trebuie să fim atenți ...

Mai mult »

Ce despăgubiri vor primi fermierii afectați de secetă

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunțat ieri sumele maxime pe care statul le poate oferi ca despăgubire fermierilor pentru pierderile înregistrate din cauza secetei. Cei mai afectați sunt cultivatorii de porumb și floarea soarelui, însă vor fi despăgubiți și cei care au culturi de cartofi, sfeclă de zahăr sau legume. ”Sprijinul nu va fi mai mare de 400 de lei ...

Mai mult »