Katharina Scheidereiter, CSR Kaufland: „Vrem să ne axăm din ce în ce mai mult pe sustenabilitate”

Reducerea consumului de resurse, reciclarea deșeurilor și eficientizarea transportului sunt doar câteva dintre preocupările sustenabile ale Kaufland România. Anna Katharina Scheidereiter, responsabil proiecte CSR în cadrul companiei, a vorbit despre acestea într-un interviu acordat pentru Green Report.

Anna Katharina Scheidereiter, responsabil proiecte CSR Kaufland România
Anna Katharina Scheidereiter, responsabil proiecte CSR Kaufland România

Ce proiecte sustenabile va dezvolta Kaufland în viitor?

Vrem să ne axăm din ce în ce mai mult pe sustenabilitate. Încercăm să combinăm angajamentul social cu protecția mediului. De exemplu, dacă o școală din provincie ne cere să o susținem financiar, îi propunem să punem și panouri solare pe clădire. Mai mult, avem în plan să construim o filială verde, ecologică.

Aveți planuri de a achiziționa energie regenerabilă?

Dacă există pe piață și dacă ne putem lega la rețeaua respectivă, sigur că vom achiziționa și energie verde. Este un obiectiv care se încadrează în strategia noastră.

Cum reușiți să vă reduceți consumul de resurse?

Reciclăm în special deșeurile din depozit, ambalajele. În plus, în Ploiești, avem un sistem de recondiționare și reciclare a paleților uzați, special creat pentru Kaufland.

În 27 de magazine, captăm și refolosim energia obținută din răcirea frigiderelor, pentru încălzirea spațiului. De asemenea, încercăm să reducem consumul de apă. Nu spălăm marfa decât dacă este strict necesar, avem alt sistem, care nu este bazat pe apă.

În ceea ce privește transportul, am elaborat un proces foarte inteligent prin care evităm în mod consistent mersul în gol. Reușim ca mașina care livrează să nu se întoarcă goală. Aduce paleți, marfă care trebuie reciclată, pe care ulterior o valorificăm sau o reciclăm.

În plus, avem un sistem de aprovizionare foarte bine pus la punct, digital, elaborat de noi. Centralizăm comenzile magazinelor dintr-o anumită zonă și livrăm cu un singur transport.

Cum susțineți producția locală?

Încercăm și dorim mereu să susținem producătorii locali. În măsura în care putem, o și facem. Avem peste 15.000 de produse fabricate în România, ceea ce reprezintă peste 50% din marfa existentă la raft.

Cum ar putea să încurajeze autoritățile inițiativele voastre?

Am dori să ne sprijine în extinderea rețelei de încărcare rapidă a mașinilor electrice pe care am inaugurat-o recent. E foarte frumos că facem noi, dar poate mai trebuie și între orașele în care nu suntem prezenți, pe drumurile județene, pe drumurile naționale, să fie o rețea într-adevăr națională, așa cum este și în restul Europei.

spot_img

Ultimele știri