MOL România și Fundația pentru Comunitate au premiat 10 dascăli de excepție

MOL România și Fundația pentru Comunitate au decernat pentru al patrulea an consecutiv Premiile Mentor pentru Excelentă în Educație unui număr de zece profesori și antrenori. Elevii și discipolii acestora au primit distincții la competiții și festivaluri interne și internaționale din domeniul artistic, sportiv sau științific.

Ceremonia de decernare a premiilor a fost onorată de prezența academicianului Solomon Mărcuș, matematician, care a vorbit audienței despre problematica mentoratului. Cei zece laureați au primit un premiu în valoare de câte 8.000 de lei și un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de renumitul artist Ioan Nemțoi.

Prin acordarea Premiilor Mentor pentru Excelentă în Educație recunoaștem valoarea acestor oameni, care dezleagă greutățile atârnate de aripile tinerilor, pentru a-i învăța să zboare mai departe singur. Premiem profesori deosebiți pentru că au format generații întregi de oameni și pentru că îi ajută pe tineri să descopere cât de puternici sunt, de fapt”, a declarat Kinga DARADICS, Country Chairman MOL România.

Cei zece mentori au fost selectați de către juriul Fundației Pentru Comunitate, care a primit 505 dosare prin care au fost nominalizate 174 de persoane pentru aceasta a 4-a ediție a Premiului Mentor.

La fel ca în cazul ultimelor două ediții, unii dintre premianți au fost nominalizați a doua oară. Nominalizările pot fi repetate pentru edițiile viitoare.

Majoritatea laureaților acestei ediții au fost nominalizați de către tinerii sau părinții tinerilor talentați descoperiți de către ei. Numărul ridicat al nominalizărilor arata respectul existent față de muncă educaționala. O profesoară premiată în acest an a marcat puternic viața multori copii și tineri din mediul rural, îndrumându-i în realizarea lor artistică, obținând cu ei premii la concursuri din Japonia până în Portugalia, arătând valorile existente într-un sat argeșean”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Invitatul de onoare al Galei Mentor a fost academicianul Solomon Mărcuș, matematician, preocupat de multă vreme de problema mentoratului.

Pe parcursul istoriei instituția mentoratului a contribuit esențial la progresul social și cultural. Acum, în condițiile trecerii de la o cultură elitară la una populară, nevoia de mentori se afla în fața unor provocări fără precedent. Reușim să le facem față?”, a declarat Solomon Mărcuș, invitatul de onoare al Galei Mentor.

Cei zece dascăli sunt: Maricica Apreutesei, profesor de informatică, Panciu, Vrancea, Simona-Ana Baicu-Simon, profesor de coregrafie, Bacău, Katalin Boga, profesor de fizică, Satu Mare, Mária Bogyó, antrenor de patinaj viteză, Miercurea Ciuc, Romeo Bolohan, profesor, Dumbraveni, Suceava, Ofelia-Alina Burtea, profesor de limba și literatura română, Craiova, Leonard Dan, profesor de engleza, Cluj, Constantin-Cristinel Iacoban, antrenor atletism, București, Olga Nagy, antrenor patinaj artistic, Brașov, Elena Stoica, profesor de desen, Corbeni, Argeș.

 

spot_img

Ultimele știri