Parc eolian de 200 MW la Casimcea

Dobrogea va avea un nou parc eolian, construit prin intermediul unui parteneriat romano-austriac, potrivit unui proiect aflat in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Mediului si Padurilor.

Proiectul presupune amplasarea a 43 de turbine eoliene cu o capacitate totala de pana la 201MW in apropierea comunei Casimcea, judetul Tulcea. Energia electrica anuala neta estimata a fi produsa prin activitatea proiectului este de aproximativ 608 GWh, când proiectul va fi complet operational.

Inceperea lucrarilor de constructiei a parcului eolian este estimata pentru iunie 2011, iar exploatarea acestuia este programata pentru ianuarie 2012.

Reducere de peste 550.000 t CO2

Proiectul este dezvoltat de S.C. Alpha Wind S.R.L. şi SC CAS Regenerabile SRL, cu capital austriac, prin mecanismului de Implementare in Comun (JI). Potrivit documentului aflat in dezbatere publica, proiectul eolian de la Casimcea va dispune de 43 de turbine de ultima generatie, cu o putere de 2,3 MW pe turbina.

Energia electrica va fi introdusa in retea la o noua statie de transformare de 400/110kV, amplasata la vest de de satul Rahman, care va fi construita de dezvoltatori.

Studiile efectuate de dezvoltatorii proiectului arata ca, prin inlocuirea producerii de energie electrica pe baza de combustibili fosili din reteaua electrica nationala se vor reduce aproximativ 560.124 t de CO2 pe an.

Raluca Petrescu
 

Comentarii

comentarii