Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Planul de management pentru plaja Sulina, în faza de avizare interministerială

Planul de management al obiectivului „Amenajare plajă Sulina’ se află în faza finală de avizare interministerială, iar aplicarea măsurilor de conservare a speciilor de floră sălbatică va scoate România de sub infringement în acest caz, a declarat, pentru Agerpres, secretarul de stat în Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice Anne-Marie Jugănaru.

Un subiect la care suntem extrem de atenți și pe care încercăm să-l rezolvăm cât mai rapid este cel de la Sulina. În cazul Sulina, Consiliul Județean Tulcea, împreună cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, trebuie să desfășoare o acțiune de cartare, inclusiv a zonei aflate sub amenințarea infringementului, în vederea stabilirii cu exactitate a distribuției speciilor de floră sălbatică. Aici ocrotim cu precădere volbura de nisip. Planul de management se află în faza finală de avizare interministerială, iar aplicarea măsurilor de conservare a acestor specii va duce cu siguranță la îndepărtarea amenințării de infringement (…)”, a explicat Jugănaru.

La jumătatea lunii ianuarie 2014, Consiliul Județean (CJ) Tulcea anunța că va scoate la licitație, cel mai târziu în luna februarie, lucrările de realizare a studiului de fezabilitate pentru evaluarea adecvată a obiectivului „Amenajare plajă Sulina”, conform programului de conformare ex-post a proiectului, astfel încât procedura de infringement impusă României de Comisia Europeană pe această temă să fie stinsă.

Studiul de fezabilitate, a cărui realizare a fost aprobată la finele anului trecut și de consilierii județeni, vizează inclusiv evaluarea ecosistemelor situate pe coasta Mării Negre de la Sulina la Gura Portiței.

Președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, declara că evaluarea adecvată a obiectivului ‘Amenajare plajă Sulina’ se va încheia cel mai devreme în toamna acestui an, astfel încât acesta să răspundă cerințelor europene în domeniu.

Pe data de 5 mai 2010, Comisia Europeană a transmis României un prim avertisment în legătură cu aplicarea defectuoasă a legislației europene privind protecția mediului în cazul proiectului autorităților tulcene. Comisia a descoperit, la acea vreme, deficiențe în privința studiului de impact asupra mediului, ce ar fi putut conduce la posibile efecte negative.

spot_img

Ultimele știri