Prima turbina eoliana a fost montata la Orsova

Lucrarile de montaj la prima turbina din parcul eolian aflat in constructie pe dealul Dranac, la o altitudine de circa 320 metri, situat in perimetrul municipiului Orsova, au fost finalizate, a declarat sambata, pentru Agerpres, primarul Constantin Bragaru.

Potrivit edilului, in aceasta zona se vor amplasa 24 de centrale eoliene care vor utiliza puterea curentilor de aer (minim 6,5 metri/secunda), trei dintre acestea furnizand energie electrica pentru Orsova, doua pentru comuna Ilovita (judetul Mehedinti) si 19 pentru orasul Toplet (judetul Caras-Severin).

"In cel mult doua saptamani aceasta turbina va furniza primii kilowati in sistemul energetic national, intreaga investitie putand deveni functionala in totalitate in trimestrul I al anului 2010", a precizat Bragaru.

Parcul eolian de la Orsova, cu o putere instalata de circa 50 megawati-ora, va aduce un profit lunar beneficiarilor de 250.000 euro. Valoarea totala a investitiilor ce se vor face pentru punerea in exploatare a acestuia se va ridica la 60 milioane euro, pretul unei turbine variind intre 1,2 si 1,8 milioane euro.

Foto: www.reuk.co.uk

Comentarii

comentarii