Proiectul-pilot Centura Cicloturistica Bucuresti lansat in aprilie 2013

Traseul Centurii Cicloturistice Bucuresti se afla la aproximativ 30 km de capitala

Proiectul-pilot Centura Cicloturistica Bucuresti, intaia retea de trasee turistice pentru bicicleta care conecteaza comunitati rurale din jurul Bucurestiului, in luna aprile si pune da dispozitia biciclistilor facilitatile necesare pentru practicarea cicloturismului.

Biciclistii care vor parcuge Centura Cicloturistica Bucuresti vor gasi trasee marcate si puncte de asistenta tehnica gratuita la magazine locale. In plus, in fiecare comuna urmeaza a fi semnalati producatorii si mesterii locali, dar si obiectivele locale de interes, cum ar fi Parcul de agrement „Codrii Vlasiei”, lacuri pentru pescuit, traseu de echitatie sau crama unde se pot face degustari de vin. Fiecare comunitate va fi legata prin marcaje turistice de comunitatile invecinate.

Toate aceste informatii, inclusiv date referitoare la punctele de inchiriere a bicicletelor sau la evenimente speciale, se vor gasi pe site-ul www.centuracicloturisticabucuresti.ro, pe care il dezvoltam”, a spus Ionut Udroiu, liderul “Clubului Tineri de Succes” Ciocanesti,  organizatia initiatoare a proiectului.

Ciocanesti Dambovita este prima localitate din Centura Cicloturistica Bucuresti, un prim exemplu de comunitate rurala „ciclo-prietenoasa”.

Vom avea un traseu marcat de aproximativ 25 km, cu suprafata de rulare mixta (asfalt si drum de pamant) si facilitatile minime necesare pentru cicloturism (marcaje si panouri de directionare). Proiectul-pilot va demara la Ciocanesti, unde oameni, organizatii si autoritati locale colaboreaza pentru a atrage cat mai multe comunitati rurale care sa faca parte din retea”, a adaugat Serban Moldoveanu, presedintele ApEAL, organizatie initiatoare si partenera in proiect.

Traseul va include initial urmatoarele localitati: Ciocanesti, Decindea, Urziceanca, Vizuresti, Cretu. Traseul se afla la aproximativ 30 km de capitala si se poate ajunge aici cu bicicleta, cu trenul (statii CFR Ciocanesti si Baldana pe ruta Bucuresti-Targoviste) sau pe drum asfaltat cu autoturism personal sau microbuz.

Mircea Crisbasanu, reprezentantul Cycling Romania, care contribuie la implementarea proiectului, a declarat ca reteaua Cicloturistica Bucuresti va facilita colaborarea intre comunitati, legata de cicloturism, dar si pe alte teme de dezvoltare comunitara.

Bucurestenii vor avea o alternativa viabila pentru relaxare si miscare in aer liber, fiecare in ritmul lui,  fara a mai sta blocati in trafic ore in sir pentru a ajunge la munte sau la mare. In acelasi timp, vor avea posibilitatea de a descoperi lucruri interesante despre locurile din apropiere – precum mestesuguri locale, producatori locali, puncte de  observare a naturii sau peisajul de microdelta creat de raul Colentina. Credem ca prin vizitele repetate ale turistilor producatorii si mestesugarii locali vor fi sprijiniti. De asemenea, invitam organizatiile si pasionatii de bicicleta sa ne fie parteneri, pentru a putea dezvolta proiectul si in alte comunitati, spune Mircea Crisbasanu.

spot_img

Ultimele știri