ROMENVIROTEC: Plasma in locul caloriferului

O serie de plasme termice, menite sa inlocuiasca sistemul traditional de incalzire, au fost prezentate in cadrul expozitiei Romenvitotec, de catre compania Ama Sercom. Sistemul cu raze cu infrarosii incalzeste corpurile din incapere si nu aerul, precum sistemele traditioanle.

“Aceste plasme cu infrarosii au numeroase beneficii pentru sanatate si reduce cu 50% cheltuielile de la incalzire. Nu usuca aerul, nu antreneaza praful in incapere si previne aparitia mucegaiului si a igrasiei”, explica Nataly Negrea, director de vanzari Ama Sercom.

Sistemul de incalzire utilizat de plasmele termice este o combinatie de generator de caldura, care este o aplicatie a nano tehnologiei si a sticlei. Spre deosebire de sistemele de incalzire traditionale care incalzesc aerul, Plasmele Termice incalzesc prin intermediul radiatiei infrarosii obiectele din incapare, peretii, corpul uman. Aerul absoarbe caldura in mod egal din obiecte si pereti si de aceea nu genereaza curenti.

Pentru a incalzi o incapere de pana la 20 de metri patrati este suficienta o singura plasma termica, iar costul este de 60 de lei pe o luna, pe timp de iarna, generand o temperature constanta de 20-22 de grade Celsius.

”Se poate monta si un termostat si se regleaza la temperatura dorita. Oricum temperatura resimtita de corpul uman va fi cu 2-3 grade Celsius mai mare decat in incapere pentru ca ni se incalzeste si corpul de la plasma”, explica Negrea.

Preturile pentru astfel de plasme pornesc de la 290 de euro si ajung pana la 450 de euro si se pot achizitia de pe site-ul plasma-termica.ro sau prin dealerii autoritati.

Expozitia internationala de echipamente si tehnologii pentru protectia mediului Romenvirotec gazduieste anul acesta 101 firme participante din Romania, dar si din alte sapte tari europene: Austria, Danemarca, Franta, Germania, Italia Marea Britanie si Olanda.

Principalele domenii care vor fi prezentate anul acesta sunt prevenirea poluarii aerului si apei, protectia solului, prevenirea poluarii fonice, reciclarea deseurilor, salubrizarea, tehnologii de masurare si control, sanatatea si siguranta muncii, managementul resurselor de energie neconventionala si protectia impotriva inundatiilor.

Text de Loredana Pana
Foto: Anita Vizireanu

spot_img

Ultimele știri