Români anonimi şi idei care inspiră

in Business 23 July 2014196 Views

O să fie greu, greu de tot să aleagă o idee. Poate că nu se aşteptau la asta, şi mă refer la oamenii de la Philips care au început campania www.ideideviitor.ro, poate că nu se aşteptau ca un număr aşa mare de oameni să intre şi să-şi lase ideile pe pagina lor. Şi ce idei!?! Nu credeam că o să văd atâtea idei spectaculoase, frumoase, creative şi în mod special surprinzătoare.

Experienţa ne omoară entuziasmul şi ne face să alegem “worst-case scenario”. Şi fără entuziasm şi cu gândul că tot ce se poate întâmpla rău ni se va întâmpla şi nouă atunci când vrem să facem ceva nou, devenim imobili şi blazaţi.

Dar în cazul acesta – cine sunt toţi cei care au scris? Cine sunt oamenii care şi-au imaginat o lume un pic mai bună pentru ei şi copiii lor? Cine sunt oamenii care, chiar şi în condiţiile în care ştiu că ei personal nu vor avea ceva de câştigat, dintr-un anonimat lipsit de mercantilism, se moblizează şi contribuie la construirea unui viitor mai bun.

Vreau să-i cunosc şi eu. Vreau să stau într-o după-amiază toridă de vară, la o terasă cochetă din Bucureşti, să le ascult poveştile. Să-mi spună ce visează şi ce îşi doresc, să mă poarte cu vorbele lor prin universul construit de ei, să mă molipsesc de entuziasmul şi de altruismul lor. Şi vreau să cred că şi eu, prin puterile mele, pot să transform viaţa lor într-o călătorie mai fericită. Vreau să-i pot ajuta, aşa cum ei mă ajută acum să înţeleg că, în societatea noastră divizată de neajunsuri, există încă speranţă şi oameni frumoşi.

Pentru mine, cine va câştiga competiţia e mai puţin important. Care vor fi ideile transformate de Philips în realitate – din nou – contează mai puţin. Pentru mine contează doar numărul celor care participă. Pentru că fiecare idee înscrisă aparţine unui om frumos, unui român care mă face să mă simt mândră, care mă face să înţeleg că România are un viitor.

Nu pot face multe, nu pot să găsesc soluţii pentru toate lucrurile pe care le-aş dori schimbate. Dar îi pot aplauda din toată inima mea pe cei care iubesc şi cred în România bună.

Mai aveţi câteva zile în care să vă înscrieţi  ideile în competiţie pe www.ideideviitor.ro , să scrieţi ce aţi dori să vedeţi transformat în realitate.  Continuaţi să speraţi şi nu vă lăsaţi prada comodităţii şi deziluziilor. E doar o competiţie, dar participarea voastră înseamnă mult mai mult decât aţi crede.

Am fost şi voi fi alături de astfel de inițiative de la început şi până la sfârşit şi abia aştept să-i cunosc pe  o parte dintre oamenii frumoşi care au scris pe www.ideideviitor.ro.

Text de Raluca Fișer

Comentarii

comentarii