Smart Cook

SMART COOK: Cocoșu Roșu, restaurantul care se aprovizionează cu produse din propria fermă

alimentație smart cook cocoșu roșu

Să aibă propria fermă. Pentru unii dintre bucătarii cu care am discutat pentru serialul Smart Cook, este visul suprem. Alții și l-au îndeplinit deja. Este vorba despre soții Rozs, proprietarii bine-cunoscutului restaurant Cocoșu Roșu, din București, și a fermei situate la 30 de km de capitală. În ’92, când au decis să devină antreprenori, Carmen și Liviu Rozs se gândeau ...

Mai mult »

SMART COOK: Chef Gabriel Toader, un bucătar „țăcănit”, obsedat de calitate și de produse autohtone

produse locale smart cook gabriel toader bucătarul țăcănit 10

Cei care activează în sectorul culinar știu probabil de Chef Gabriel Toader. A lucrat pentru numeroase restaurante, a organizat zeci de evenimente și nu e străin nici de lumina reflectoarelor. Acum, se ocupă de 2 bucătării mobile, de 3 locații fixe și de partea de „food and gastro” pentru emisiunea „Chef la cuțite”. Pentru 2017, are în plan să își ...

Mai mult »

SMART COOK: M60, cafeneaua în care obsesia pentru calitate și design e „hrănită” cu produse locale

Smart Cook M60 produse locale

M60 este pe lista celor mai cool cafenele din București, dacă e să ne luăm după recenzii. A atras atenția prin designul nordic, atmosfera relaxată și produsele premium. Puțini știu însă că, în spatele acestui business, stau principii solide de sustenabilitate. Obsesia pentru calitate, colaborarea cu zeci de furnizori locali și reducerea risipei sunt doar câteva dintre preocupările despre care ...

Mai mult »

SMART COOK: Băcănia veche – arta de a vinde și de a găti cu produse artizanale românești

SMART COOK Băcănia Veche Marius Tudosiei

Are o băcănie cu produse artizanale românești, o bucătărie în care pregătește zilnic prânzul pentru 300 de copii și un bistro cu “mâncare bună, gătită sănătos”. Sâmbătă și duminică îl puteți urmări la televizor, iar peste câțiva ani l-ați putea vizita la propria fermă. Numele lui este Marius Tudosiei și este bucătarul care a declarat război risipei alimentare. După ce ...

Mai mult »

SMART COOK: Voilà, le bistrot – un local cu aer franțuzesc și produse românești

SMART COOK

Visează la vreo 10 hectare de sere, lângă București, de la care să primească „sacoșica cu salată și cu roșii” în fiecare dimineață. Între timp, cumpără mare parte dintre ingredientele pe care le gătește de pe plan local și din piață, chiar dacă legea nu îl ajută. Vrea mai multă implicare din partea autorităților, dar este sceptic în privința lor. ...

Mai mult »

SMART COOK: Supapa, bistro-ul pentru cei sătui de fast food. Slow food, fast service

smart cook supapa

Cumpără o parte dintre ingredientele pentru bistro-ul său de la producători locali sau direct de la țărani. Oferă porții de mâncare oamenilor străzii, cu ajutorul clienților. Când e frumos afară, livrează mâncarea pe bicicletă. Visează să aibă un compostor în bucătărie, ambalaje reciclabile, panouri fotovoltaice pe acoperiș și, peste vreo 10 ani, propria fermă. Numele ei este Mona Brătescu și, ...

Mai mult »