11,5 milioane de euro pentru proiectele de mediu din Romania

Romania va beneficia anul acestea de o finantare de 11,5 milioane de euro de la Uniunea Europeana pentru proiecte de mediu, prin programul LIFE+. Proiectele eligibile vizeaza natura si biodiversitate, politicile si guvernarea de mediu si informarea.

Potrivit calendarului programului, termenul limita pentru aplicanti pentru depunerea propunerilor de proiecte la autoritatea raspunzatoare este 18.07.2011. Totusi, cei care doresc sa obtina bani europeni prin acest program trebuie sa se inarmeze cu rabdare. Potrivit reprezentantilor Ministerului Mediului si Padurilor, pentru proiectele propuse in 2011, cel mai optimist termen la care acestea pot debuta este 1 iunie 2012.

In general, beneficiarii pentru Life+ sunt Agentiile de mediu locale, regionale si nationale, Administratia Nationala Apele Romane, consiliile locale, custozii ariilor protejate, iar pentru componenta de comunicare sunt eligibile si organizatiile neguvernamentale de mediu.

LIFE este instrumentul financiar care sustine proiectele Statelor Membre pentru mediu si conservarea naturii.

Cu un buget de 2.143 miliarde € (pentru perioada 2007 – 2013), LIFE+ se axeaza pe sustinere pentru dezvoltarea si implementarea politicii Comunitare de mediu si legislatiei.

Cel putin 78% va fi folosit pentru cofinantarea actiunilor proiectelor, din care cel putin 50% vor fi pentru proiectele pentru natura si biodiversitate. Comisia Europeana va folosi restul sumei pentru cheltuielile operationale.

 

spot_img

Ultimele știri