Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

140.000 de protestatari britanici cer bani sa salveze albinele

140.000 de britanici au semnat o petitie prin care cer guvernului finantari de 8 milioane de lire sterline pentru a afla de ce le mor pe capete albinele. Membrii Asociatiei Crescatorilor Britanici de Albine (BBKA) au iesit in strada in costume de apicultori pentru a depune personal petitia primului ministru britanic, informeaza the Telegraph.

BBKA cere guvernului finantari anuale intre 200.000 si 1.6 milioane de lire pentru urmatorii 5 ani pentru cercetarea bolii care omoara albinele, in contextul in care polenizarea pe care o duc la bun sfarsit albinele pe aceeasi perioada de timp ar valora 825 de milioane de lire pentru agricultura.

Colonii de albine din toata lumea sufera reduceri drastice din cauza unei boli misterioase, iar Marea Britanie a pierdut anul trecut doua miliarde de albine iar potrivit BBKA in iarna aceasta vor mai muri inca pe atat.
BBKA considera ca si agricultura va avea de suferit din cauza reducerii substantiale a populatiei albinelor, pentru ca multe plante nu au mai fost polenizate si nu vor mai inflori la primavara. Valoarea estimata a polenizarii plantelor de catre albine se ridica la suma de 165 de milione de lire sterline si potrivit apicultorilor, mai mult de jumatate din plantele naturale depind de albine pentru polenizare.

Pierderea albinelor ar putea duce la „un dezastru agricol si la declinul vietii salbatice”, a declarat Tim Lovett, presedintele BBKA.

Departamentul pentru Mediu, Alimentatie si Probleme Rurale a declarat ca desfasoara in prezent o strategie pe 10 ani pentru a asigura sanatatea albinelor, dar refuza sa atribuie fonduri cercetarii in domeniu.

„Albinele aduc o contributie substantiala economiei iar Guvernul a fost pana acum orb daca nu a inteles acest punct cheie al biologiei”, a declarat si liderul Liberarilor Democrati, Vince Cable.

Industria britanica de miere este in criza si se estimeaza ca mierea produsa in Marea Britanie se va epuiza pana la Craciun.

spot_img

Ultimele știri