Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

15 hectare de padure vor fi distruse pentru extinderea depozitului de zgura de la ROMAG

Un teren cu suprafata de 15,0778 hectare de padure va fi scos din fondul forestier national si defrisat, pentru a permite extinderea si suprainaltarea depozitului de zgura si cenusa de la ROMAG – TERMO.

Terenul vizat se afla pe raza Ocolului Silvic Drobeta Turnu-Severin.

Defrisarea celor 15 hectare de vegetatie forestiera se va realiza pe baza unei viitoare Hotarari de Guvern, al carei proiect a fost postat pe site-ul Ministerului Mediului si Padurilor.

Conform expunerii de motive, extinderea depozitului de zgura “asigura functionarea in continuare a centralei si implicit a locurilor de munca pentru salariatii ce isi desfasoara activitatea pe aceasta platforma industriala”.

ROMAG este unitatea care produce apa grea necesara activitatilor nucleare ale Romaniei.

Extinderea depozitului de zgura si cenusa va fi realizata de Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare – Sucursala ROMAG – TERMO.

Distrugerea celor 15 hectare de teren din fondul forestier national se va face fara vreo compensare si fara plata vreunei obligatii banesti din partea Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare.

Explicatia acestei situatii se datoreaza faptului ca activitatea de extindere si suprainaltare a depozitului de zgura a fost declarata de interes national si utilitate publica, prin Hotararea Guvernului nr. 586 / 2007.

Mihai Diac

Foto: www.econews.ro/

Citeste si:

Ne crestem productia de combustibil nuclear

Norme mai aspre privind depozitarea deseurilor nucleare

Germania renunta definitiv la energia nucleara

spot_img

Ultimele știri