Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

AFM: 6.900 de masini au fost casate de la relansarea programului ”Rabla”

Unitatile de tip Remat au primit pentru casare 6.890 de automobile mai vechi de 10 ani in cele 3 saptamani de la relansarea programului ”Rabla”, potrivit reprezentantilor Adminstratiei Fondului pentru Mediu (AFM). 

Pentru automobilele date spre casare, prorpietarii lor, atat persoane fizice autorizate, cat si persoane juridice, au primit in total 13.700 de tichete valorice.

Programul Rabla pentru anul acesta a fost lansat in data de 16 martie pentru persoane fizice, iar in 21 martie a debutat pentru persoane juridice si institutii publice.

Documentele vor fi controlate mai bine

Persoanele care vor merge la Remat sa isi caseze masina nu vor mai obtine tichetul valoric in aceeasi zi, cum s-a intamplat la editia din 2010. Potrivit ministrului Mediului Laszlo Borbely estimeaza ca voucherul in valoare de 3.800 de lei va fi acordat la 5-6 zile de la predarea automobilului. 

Spre deosebire de anul trecut, cei care vor sa isi cumpere o masina noua folosind tichete valorice vor fi controlati cu mai multa atentie, pentru a se evita cazurile de frauda. 

Astfel, datele inregistrate de la colectori vor fi verificate de politistii de la Directia Generala de Permise si Inmatriculari si comparate cu cele din baza de date a Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

Autoritatile au alocat pentru editia de anul acesta 228 milioane de lei, suma ce permite scoaterea din uz a 60.000 de autovehicule. Potrivit premierului Emil Boc, fondurile ar putea fi suplimentate.

Cititi si:
 

Schimbare in programul ”Rabla”: voucherele se obtin cu 5 zile mai tarziu

A inceput programul ”Rabla” pentru persoane juridice. Se pot inscrie si primariile. 

spot_img

Ultimele știri