Air France tranzactioneaza certificate pentru dioxid de carbon

Compania aeriana Air France a anuntat ca a demarat tranzactiile pe bursa internationala a mediului, BlueNext, incepand cu data de 12 ianuarie 2012, compania devenind cel de-al 108-lea membru activ al bursei.

Air France este prima companie aeriana inregistrata pe BlueNext, putand astfel tranzactiona certificate pentru dioxid de carbon. Conform legislatiei comunitare, incepand din ianuarie 2012, toate companiile aeriene ce opereaza zboruri catre si dinspre destinatii europene va trebui sa compenseze pentru emisiile de carbon.

Air France s-a pregatit temeinic pentru a fi in conformitate cu aceste noi reglementari. Noul sau statut de membru al BlueNext reprezinta o noua confirmare a angajamentului sau total privind protectia mediului inconjurator.

Industria aviatica este a doua cea mai mare industrie, dupa sectorul utilitatilor, care se alatura sistemului european de tranzactionare a
certificatelor de carbon.

BlueNext este bursa unde se tranzactioneaza certificate de emisii de carbon. NYSE Blue detine 60% din Bluenext, in vreme ce 40% sunt detinute de CDC Climat. BlueNext vizeaza pozitia de lider global in tranzactionarea instrumentelor de mediu, urmand a lansa in acest scop noi serii de servicii si produse. 

Foto: frontiersinfinance.com

Cosmin Zaharia

Citeste:

Companiile aeriene trebuie sa returneze, sub forma de certificate, CO2 emis in 2012

Transport aerian: Numarul pasagerilor a crescut cu 5% in 2011

Pretul biletelor TAROM nu va fi afectat de achizitionarea permiselor de emisii de carbon

Razboi comercial intre UE, SUA si China, din cauza taxei pe CO2 din aviate

Taxa UE pe emisiile de carbon ale avioanelor, aprobata de Curtea Europeana de Justitie. Masura, in vigoare de la 1 ianuarie

spot_img

Ultimele știri