Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Albinele si furnicile au spirit de echipa

Spre deosebire de restul speciilor, albinele si furnicile lucreaza impreuna si atunci cand supravietuirea indivizilor este pusa in pericol, informeaza BBC.

Oamenii de stiinta de la Universitatile din Edinburgh si Oxford au studiat comportamentele insectelor, si au descoperit ca, spre deosebire de pesti sau bizoni, care fac eforturi sa ajunga in mijlocul multimii pentru a fi protejati, furnicile si albinele lucreaza impreuna pentru binele intregii colonii, chiar daca individual sunt puse in pericol.

„Un cuib de furnici sau de albine se poate comporta ca un organism in sine. Intr-un stup, lucratoarele sunt fericite sa ajute comunitatea, si chiar sa moara, pentru ca regina poarta mai departe genele lor”, explica Dr Andy Gardner, de la Universitatea din Edinburgh.

Astfel de superorganisme sunt destul de rare in natura, si pot exista numai atunci cand conflictele interne dintr-un grup social sunt suprimate. Asemenea echipe de cooperare lucreaza impreuna pentru a asigura transmiterea materialului genetic.

Descoperirea, finantata de Societatea Regala britanica, este publicata in Journal of Evolutionary Biology.
 

spot_img

Ultimele știri