ALPAB celebreaza Ziua Pamantului

Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB),va marca duminica, 22 aprilie, Ziua Pamantului, prin plantarea a 40 de mesteceni in zona locuintelor sociale din Drumul Cooperativei, zona Ghencea.

“Fie ca vorbim de Ziua Pamantului sau de actiunile demarate cu ajutorul voluntarilor, campaniile desfasurate in parcuri sunt dovada ca din ce in ce mai mulți bucuresteni isi doresc sa se implice in protejarea mediului inconjurator. Sarbatorim Ziua Pamantului alaturi de angajatii care au beneficiat de cele peste 75 de locuinte sociale si le vom oferi posibilitatea de a planta in aceasta zona 40 de arbori care sa devina un spatiu de recreere pentru familiile lor”, a declarat Radu Popa, director general ALPAB.

In luna aprilie, angajatii Administratiei si voluntarii organizatiilor nonguvernamentale au plantat in parcuri peste 1.000 de arbori.

Actiuni similare urmeaza sa mai aiba loc in aceasta luna in parcul Herastrau si parcul Circului.

Actiune de plantare a 400.000 de flori

De asemenea, ALPAB va planta in parcuri, pana la sfarsitul lunii mai, peste 400.000 de flori din serele proprii.

Actiunea face parte din lucrarile specifice de primavara ale ALPAB, cum ar fi greblat, plivit, taieri de corectie la arbori si arbusti sau greblatul agrotehnic al peluzelor, iar florile vor infrumuseta zonele centrale ale parcurilor.

“Ne pregatim sa oferim bucurestenilor parcuri cat mai curate cu zone amenajate cu flori, deoarece, in acest sezon, cel mai bun mod de a te relaxa este sa faci o plimbare in natura. Specialistii ALPAB au avut grija pana acum in serele noastre sa cultive cat mai multe specii de flori, pe care acum le aducem in parcuri sau in aliniamentele stradale”, a spus seful institutiei.

Gabriel Botezatu

spot_img

Ultimele știri