Angajatii Orange, pe biciclete de la Green Revolution

Angajatii Orange au liber la biciclete incepand cu saptamana viitoare, in urma colaborarii cu Asociatia Green Revolution in cadrul proiectului ,,Biciclete cu cravata”. Astfel, Green Revolution a „impodobit“ doua sedii Orange cu sapte biciclete pline de flori – sase la Europe House si una la Iride Business Park – pentru a anunta demararea proiectului „Biciclete cu cravata“. Prin intermediul sau, personalul companiei de telefonie mobila vor avea la dispozitie biciclete pe care le vor folosi ca mijloc de transport alternativ.

,,Green Revolution promoveaza bicicleta ca mijloc de transport alternativ. Biciclete cu cravata se adreseaza companiilor care doresc sa puna la dispozitia angajatilor biciclete pentru uzul personal“, a explicat Raluca Fiser, presedintele Green Revolution. Ea a adaugat ca bicicleta poate fi numitorul comun cand vine vorba de drumul catre servici, o plimbare in timpul pauzelor sau in weekend.

„Initiativa "Biciclete cu cravata" e o idee excelenta“, a declarat pentru Green Report Florin Ivanescu, Senior Product Manager Orange.

„Infrastructura nu e deloc pregatita pentru un asemenea demers, in ciuda pistelor de bicicleta trasate anapoda prin oras. Dar, privind partea plina a paharului, putem spune ca s-a inceput de undeva. In acest context, initiativa Biciclete cu cravata se constituie intr-o avangarda a promotorilor sanatatii, prin exercitiu fizic“, a explicat Ivanescu, mentionand ca cei „cu cravata“ sunt mai usor de urnit, pentru ca au mai multe posibilitati si sunt mai flexibili in modul de viata.

Potrivit lui Ivanescu, in acest mod e posibil sa se atinga „masa critica“ de biciclisti, moment in care se poate da greutate unei initiative legislative cu adevarat importante, in ceea ce priveste o schimbare reala de atitudine si comportament.

„Biciclete cu cravata este un proiect ambitios si demn de lauda, care ne apropie de situatia din Occident, unde bicicleta este un mijloc de transport catre serviciu foarte utilizat“, a declarat Raluca Ungureanu, Collection Analyst Orange.

Programul a debutat printr-un concurs in care angajatii Orange trebuie sa identifice si sa propuna cele mai bune motive pentru care merita sa folosesti bicicleta. Propunerile trimise vor fi selectate de catre un juriu format din reprezentati Orange si Green Revolution, urmand ca selectia finala si lista castigatorilor sa fie aleasa in urma votului angajatilor. Autorii celor mai bune trei propuneri vor primi cate o bicicleta model DHS pe care o pot folosi pentru a veni la serviciu, a se plimba in parc sau a merge la o intalnire.

45 de biciclete „verzi“ pentru sediile „portocalii“

Totodata, 45 de biciclete vor fi puse, gratuit, la dispozitia angajatilor din sediul central al companiei (15 biciclete), din Iride Business Parc (10), de la sediile Customer Service din Timisoara (10) si din Cluj-Napoca (10), incepand cu saptamana viitoare.

Obiectivul pe termen lung al programului „Biciclete cu cravata“ este de a atrage atentia asupra poluarii si de a contribui la reducerea emisiilor de CO2 generate de activitatile companiei.

,,De proiect beneficiaza – deocamdata – angajatii Raiffeisen Bank, Orange Romania, ING Bank si bpv GRIGORESCU STEFANICA”, a declarat Raluca Fiser, Presedintele Green Revolution.

,,Biciclete cu cravata” este primul program de bike-sharing gratuit din Romania destinat centrelor de business, initiat de Asociatia Green Revolution in mai 2010.

Proiectul este multianual, iar prin intermediul lui, angajatii centrelor de business beneficiaza gratuit de biciclete aflate in fata sediilor, pentru deplasarea acasa – serviciu – oras, atat in timpul saptamanii, cat si in weekend.

In editia 2010, peste 500 de angajati din trei companii (Raiffeisen Bank, Orange Romania, ING Bank) au folosit ,,Biciclete cu cravata”.

Asociatia Green Revolution este prima organizatie nonguvernamentala din Romania care si-a stabilit ca prioritate promovarea ecologiei urbane. Fondata in 2009, asociatia a dezvoltat proiecte locale si nationale: Capitala creste Verde, Parlamentul verde, Legea Picnicului, Legea 132/2010, Green Business Index, La Pedale, I’Velo, Biciclete cu cravata, StudentObike.

Bogdan Tupilat
 

spot_img

Ultimele știri