Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Animalele de la Fukushima au zilele numarate. Afla de ce

Mii de vaci, porci, gaini sau cai contaminati radioactiv, aflati pe o raza de 20 de kilometri in jurul centralei de la Fukushima, vor fi ucisi ori lasati sa moara de foame peste cateva zile, scrie site-ul maxisciences.com.

Hotararea a fost luata de guvernul japonez, impreuna cu proprietarii animalelor, care vor primi insa despagubiri in bani.

„Ne cerem scuze pentru suferintele provocate crescatorilor de animale, dar aceasta masura sanitara este imperativa pentru a evita riscurile crescute de contaminare. Suntem constienti ca masura este dureroasa, dar nu exista nicio cale de-acum inainte ca aceste animale sa mai fie hranite pentru a supravietui”, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului Japoniei.

In zona afectata radioactiv de la Fukushima accesul este interzis, orice persoana care patrunde fara autorizatie in perimetrul afectat de radiatii riscand o amenda de 864 de euro sau chiar inchisoarea.

Cele mai norocoase vietuitoare, care nu pot fi ucise nici de exploziile atomice, nici de oameni,  se pare insa ca raman furnicile, singurele care mai au dreptul sa traiasca la Fukushima, un alt loc de pe Pamant, distrus de civilizatie.
 

Mihaela Pavnutescu

spot_img

Ultimele știri