Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Antraxul ucide hipopotamii din Uganda

O epidemie de antrax izbucnita in Uganda a ucis 82 de hipopotami si noua bivoli din Parcul National Regina Elisabeta, scrie ”The Telegraph”.

Pana acum, niciun om nu a contractat boala si nici turismul nu a avut de suferit, a declarat Nicholas Kauta, reprezentantul fortei nationale impotriva antraxului.

De regula, sporii de antrax apar in sol, in mod natural si pot ramane inactivi mai multi ani. Seceta, inundatiile sau vantul puternic imprastie sporii si acestia pot fi inghititi de animale. Boala este provocata de bacilul anthracis, iar majoritatea formelor sunt letale. Pentru a le proteja, animalele trebuie vaccinate.

O epidemie similara a mai avut loc in Uganda in 2004, cand au murit 300 de hipopotami. Atunci, unii oameni de stiinta au crezut ca numarul mare de animale infectate a fost determinat de canibalism, din cauza faptului ca hipopotamii sanatosi se hraneau cu cadavrele celor ucisi de antrax.

Alti veterinari si oameni de stiinta au pus raspandirea antraxului pe supraaglomerarea parcului natural. Suprapopularea i-a fortat pe hipopotami sa lupte pentru resurse, iar antraxul s-ar fi putut raspandi prin ranile provocate in aceste lupte.

Carmen Albisteanu
 

spot_img

Ultimele știri