Apa Nova: Apa de la robinet, buna pentru baut

Apa de la robinet, cel putin in Bucuresti, este foarte buna pentru baut, contrar psihozei create in jurul apei furnizate de la operatori, a declarat pentru Green Report Adrian Stanciu, director de productie in cadrul Apa Nova.

“Calitatea apei potabile in Bucuresti este foarte ridicata. In Romania s-a creat o psihoza in ceea ce priveste continutul apei de la robinet, in special a clorului. Trebuie mentionat ca niciun operator de apa nu are interesul de a injecta in apa reactivi mai mult decat este necesar, intrucat acestia au costuri ridicate. Reactivii cu care este tratata apa sunt dozati conform standardelor, dar niciodata nu se face exces, ar fi absurd”, a explicat reprezentantul companiei.

Acesta a adaugat ca bea zilnic apa de la robinet “fara nicio retinere”.

Desi tratarea apei este realizata in conformitate cu rigorile europene, calitatea acesteia este uneori strans legata de starea instalatiei de apa a imobilelor.

Apa subterana poate fi poluata

De asemenea, o alta informatie eronata care circula in legatura cu apa este ca sursele subterane sunt mai pure comparativ cu apele de suprafata.

“In numeroase cazuri, apa subterana este mai poluata fata de cea de suprafata, astfel, apele subterana sunt mai greu de tratat”, afirmat directorul de productie al operatorului.

Astfel, apele meteorice spala din atmosfera poluantii existenti si apoi vin in contact cu solul unde pot antrena diferite depozite de deseuri sau de diferite reziduri solide, ingrasaminte chimice, pesticide.

Ulterior, toate acestea se pot se infiltra in sol poluand sursele de apa subterane.

Conform site-ului Apa Nova, pentru producerea si comercializarea unui litru de apa imbuteliata se consumă 3 litri de petrol. “Cercetatorii estimeaza ca extinderea acestui mod de comercializare a apei ar provoca un veritabil dezastru in viitorul deceniu”, scrie portalul operatorului.

Apa Nova Bucuresti, filiala in Romania a companiei Veolia Eau (divizia de apa a grupului Veolia Environnement) are principal obiect de activitate gestiunea resurselor de apa, tratarea si distribuirea apei precum si evacuarea apelor uzate si a apelor meteorice din Capitala, fiind concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare pe o perioadă de 25 de ani, incepand cu anul 2000.

Potrivit informatiilor Ministerului Finantelor Publice, Apa Nova avea in anul 2010 aproape 2.000 de angajati si a realizat o cifra de afaceri de peste 441 milioane lei.

Gabriel Botezatu

spot_img

Ultimele știri