Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Apa puternic radioactiva de la Fukushima, la cativa metri de Oceanul Pacific

Apa puternic radioactiva a fost descoperita in exteriorul cladirii care adaposteste reactorul 2 de la centrala Fukushima si s-ar putea deja sa se fi scurs pana in ocean, deorece caminele puturilor din transeele subterane ce duc spre exteriorul cladirii reactorului se afla la 60 de metri de Pacific, a anuntat un purtator de cuvant al operatorului Tokyo Electric Power (TEPCO), scrie AFP.

"Am descoperit apa acumulata in caminele puturilor dintr-o transee subterana care duce spre exteriorul cladirii, cu un nivel al radioactivitatii de peste 1.000 de milisievert pe ora. Aceste puturi sunt situate la aproximativ 60 de metri de Oceanul Pacific, iar apa contaminata ar putea sa fi ajuns pana pe tarm", a declarta un oficial al TEPCO.

Muncitorii au descoperit vineri o cantitate de apa cu un nivel al radioactivitatii identic in subsolul salii de masini a reactorului 2, dar aceasta este prima data cand inginerii TEPCO anunta prezenta apei poluate in exterior.

Purtatorul de cuvant al operatorului a adaugat ca apa contaminata a fost, de asemenea, gasita si in spatele cladirilor reactoarelor 1 si 3.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri