APIA a efectuat plati de agro-mediu de peste 86 milioane euro

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a anuntat vineri ca a efectuat plati de agro-mediu (Masura 214 – n.r.) in valoare de 86,6 milioane euro, aferente campaniei SAPS 2010 (schema de plata unica pe suprafata – n.r.).

Obiectivul Masurii 214 este acela de a contribui la dezvoltarea durabila a spatiului rural prin incurajarea utilizatorilor de terenuri sa introduca sau sa continue metodele de productie agricola compatibile cu protectia si imbunatatirea mediului, inclusiv a biodiversitatii, apei, solului si a peisajului rural.

Obiectivele operationale constau in mentinerea pajistilor cu inalta valoare naturala si biodiversitatii prin aplicarea practicilor agricole traditionale, managementul adecvat al pajistilor importante pentru pasari, precum si asigurarea protectiei apei si solului.

Platile de agro-mediu sunt acordate fermierilor care isi asuma, in mod voluntar, angajamente de agro-mediu pentru o perioada de 5 ani de la data semnarii angajamentului.

De asemenea, institutia a anuntat ca platile efectuate aferente campaniei SAPS 2010 au o valoare totala de 1,01 miliarde euro, reprezentand forme de sprijin financiar pentru un numar total de 1.084.842 fermieri. Astfel, din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) au fost platite 695,9 milioane euro, iar din Buget National 314,2 milioane euro.

Foto: agrofm.ro

Cosmin Zaharia

Citeste:

CE suplimenteaza fondul alocat despagubirii legumicultorilor afectati de criza E.coli

CE majoreaza ajutoarele acordate fermierilor afectati de criza E.Coli la 210 milioane euro

spot_img

Ultimele știri