Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Aplicatiile I’Phone de notificare a cutremurelor, la mare cautare

Seria nesfarsita a cutremurelor din Japonia a crescut si mai tare popularitatea unui program gratuit pentru I’Phone, care anunta in timp real producerea unui seism oriunde in lume. Programul Quakes – Earthquake Notifications incarca in timp real datele publicate pe site-ul serviciilor americane de geofizica (USGS).

Programul are harti, informatii si trimite notificari despre orice cutremur cu magnitudinea mai mare de 2,5 grade pe scara Richter. Programul poate fi instalat atat pe I’Phone, cat si pe dispozitivele I’Pad.

Cei care detin astfel de dispozitive au putut remarca, spre exemplu, ca incepand de la miezul noptii si pana in jurul orei 13.00, Earthquake Notifications a transmis 17 alerte de cutremur numai pentru Japonia.

Toate seismele au avut magnitudini intre 4,6 si 5,4 grade pe scara Richter. Printre ele s-au strecurat si cutremure mai modeste: 2 in Porto Rico (de 2,8 si 3 grade), 2 in nordul Californiei (2,6 si 2,8 grade) si un cutremur ceva mai mare, de 4,8 grade, in Insulele Moluce.

 

spot_img

Ultimele știri