Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Aproape 100 de tone de hartie colectata de elevii din Alba Iulia

Aproximativ 100 de tone de hartie si carton au fost colectate de peste 4.300 de elevi ai scolilor din municipiul Alba Iulia care au participat la campania ”Eco E COol!” initiata de Agentia Locala a Energiei (ALEA), Consiliul Judetean Alba si Inspectoratul Scolar.

Actiunea s-a incheiat joi cu un spectacol la care au participat peste 2.500 de elevi ai scolilor din municipiul Alba Iulia. In cele 30 de zile cat a durat campania, elevii, care s-au inscris benevol, au intrecut estimarile organizatorilor, colectand 93 de tone de deseuri.

Spectacolul de final, organizat pentru a-i recompensa pe toti elevii care au luat parte la actiune, a constat intr-o petrecere ai carei animatori au personajele unei povesti eco, interpretate de studentii lui Marian Ralea. De asemenea, toti participantii au primit insigne, baloane, diplome si fiecare clasa a primit un steag pe care sa il poata folosi si la alte actiuni ”verzi” pe care le vor desfasura in viitor.

”Cred ca este o actiune foarte buna a celor de la ALEA. Noi am strans hartie dar nu suficienta ca sa castigam. Am fost la vecini, la magazinele din cartier de la noi si am adunat de peste tot hartia care nu mai trebuia. Am facut un lucru bun, nu a fost greu, si ar trebui sa continuam, sa fie containere speciale la scoli unde sa putem aduce hartie” a spus Iulian, elev in clasa a VII-a a Liceului Sportiv din Alba Iulia.

Tot in cadrul spectacolului au fost premiate cele doua clase care vor merge in excursia de doua zile din Parcul National Retezat. Este vorba despre clasa a IV-a A de la Scoala cu Clasele I-VIII ”Ion Agarbiceanu” din Alba Iulia, ai carei elevi au strans 5.610 kilograme, care a obtinut marele premiu la ciclul primar si despre clasa a V-a A de la Colegiul Tehnic ”Apulum” Alba Iulia, cu un rezultat remarcabil de 10.382 de kilograme de hartie colectata.

Premierea celor doua clase a fost facuta de catre presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel, care i-a felicitat pe copii si le-a spus ca modul in care s-au implicat in campania ”Eco E COol” reprezinta o lectie pentru adulti. Excursia in Retezat va avea loc in perioada 22-23 mai.

La buna desfasurare a ”Eco E COol!” au ajutat si membrii Centrului Local ”Axente Sever” al Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei, care s-au implicat in organizarea spectacolului si vor participa si la excursie ocazie cu care ii vor invata pe ceilalti copii regulile de baza ale unei excursii in natura care sa nu afecteze mediul, orientare cu busola, campare etc. Hartia colectata a fost predata de fiecare scoala unor firme specializate.

Foto: ALEA

spot_img

Ultimele știri