Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Armenii, incurajati de guvern sa ucida lupii

Autoritatile din Armenia au lansat ieri o adevarata campanie de vanatoare a lupilor care, din cauza ca nu mai au ce sa manance, ataca animalele domestice din gospodarii, scrie site-ul francez Maxisciences.com.

Anuntul a fost facut de guvernul armean, iar recompensele oferite de autoritati sunt substantiale, ajungand la peste 200 de euro pentru un lup ucis.

“Avand in vedere ca in ultimii ani ne confruntam cu o adevarata invazie de lupi in Armenia, am aprobat o procedura legala pentru a diminua numarul acestor animale salbatice. Atacurile lupilor care se furiseaza in sate si ucid animale domestice sunt din ce in ce mai numeroase, iar noi nu mai putem sta nepasatori in fata acestui fenomen”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii de guvernul armean.

Ecologistii contesta hotararea autoritatilor armene

Nu oricine insa poate pleca la vanatoare de lupi. Acest drept il au numai vanatorii si satenii ale caror vite au fost mancate de lupi. Cu toate acestea, ecologistii din Armenia nu privesc cu ochi buni dispozitiile date de guvern. Ei spun ca lupii au inceput sa vina in sate din cauza ca sunt ucise ilegal, si in numar mare, salbaticiunile cu care ei se hranesc.

“Lupii nu mai au ce sa manance, deoarece oamenii ucid ilegal vietatile salbatice cu care se hranesc aceste animale. Le este foame si de aceea devin agresivi si ataca vacile, oile sau caii din gospodarii”, a declarat, pentru site-ul Romandie. com, Rouben Khatchatrian, directorul Fondului armean pentru Protectia Mediului.

Mihaela Pavnutescu

 

spot_img

Ultimele știri