Australia isi construieste cea mai mare centrala solara din lume

Australia va investi peste 1 miliard de dolari in construirea celei mai mari centrale solare din lume cu o productie de 1.000 mw, a anuntat premierul australian, Kevin Rudd, citat de Reuters. Viitoarea centrala ca avea o capacitate de generare a electricitaii de trei ori mai mare decat actuala cea mai mare centrala solara, aflata in California.

Proiectul are menirea de a exploata cea mai mare resursa naturala a Australiei, soarele, si de a ajuta statul sa devina lider mondial in sectorul energiei regenerabile. “Guvernul planuieste sa investeasca in cea mai mare centrala solara din lume care va fi de trei ori mai mare decat actuala detinatoare a acestui loc”, a decalarat Rudd.

“De ce facem asta? Pentru ca vrem sa sprijinim un viitor al energiei curate pentru Australia, pentru ca vrem sa sporim activitatea economica si pentru a crea locuri de munca si oportunitati de afaceri”, a mai spus oficialul.

Proiectul va conduce in cele din urma la construirea unei retele de centrale solare pe tot cuprinsul tarii. “Nu vrem sa urmam trendul energiei curate din intreaga lume, vrem sa il conducem”, a adaugat premierul australian. Rudd a mai precizat ca Australia va deveni membru al Agentiei Internationale pentru Energie Regenerabila.

Foto: treehugger.com

spot_img

Ultimele știri